Marko Grgić

 DANIEL VOGL Dpa Picture-alliance Via Afp
STIGAO MU POZIV

Veliki hrvatski talent igrat će za Njemačku, otac sve objasnio: ‘Igra dobro, zabio je 90 golova‘

Marko Grgić je dobio poziv njemačkog izbornika Alfreda Gislassona
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 17. svibanj 2024. 13:49

Nove ime na popisu Alfreða Gíslasona, njemačkog rukometnog izbornika, je Marko Grgić. Samo prezime sugerira da se radi o igraču naših korijena. Marko je sin nekadašnjeg pivota Zagreba Danijela Grgića, igra u njemačkom Eisenachu, lijevi vanjski je i sama činjenica da ga je već vidio Alfred Gislason govori da se radi o nesvakidašnjem talentu. Marko je debitirao na utakmici Njemačke protiv Švedske proteklog vikenda, igra je, nije presjedio meč na klupi, imao je i učinak u tom susretu i to je sigurno stvar za zabilježiti.

Sretni otac i dalje je rukometaš, istina, preselio je na klupu s crte.

- Dobri smo bili nekad, generacija Džomba, Baltić i to. Ja sam bio na crti, poznat po borbenosti, srčanosti i ako je išta ostalo za Marka onda je to. Nažalost bio sam mali rastom za pivota, više su preferirali, pa me nisu vidjeli. Igrao sam po Njemačkoj, trećoj ligi od Saarlouisa, pa drugoj, pa prvoj ligi, pa sam bio trener, pa sam bio i u Luksemburgu istim poslom, a sada sam u Eisenachu gdje sam nekad igrao, gdje je i Marko, treniram mlade uzraste i mogu reći da sam zadovoljan.

Kako igra Marko?

- Prva sezona u Bundesligi, najvažnije je da su ostali u ligi. Igra puno, igra dobro, zabio je oko 90 golova. On je rođen u Njemačkoj, dobio je poziv od Afreda Gislasona i ponosni smo na to.

Marko Grgić je lijevi vanjski, visok 198 centimetara, odigrao je sve utakmice za Eisenach ove sezone i zabio u njima 84 gola, što je veliki broj ako se zna da je u Eisenachu Švicarac Manuel Zehnder zabio čak 245 i kandidira za najbolje strijelca u jednoj sezoni Bundeslige uopće.

Dres Eisenacha nose još dvojica hrvatskih igrača, vratar Matija Špikić i lijevo krilo Ivan Šnajder. Na dobrom je Marko putu, jer su pod istom paskom još Golla, Kristjansson, Mensing, Uscins, Zehnder, Weber...

Linker
17. svibanj 2024 13:49