Igor Vori

 RONALD GORSIC Cropix
SESVETE UPISALE PORAZ

Vori: ‘Igrali smo s previše nervoze i imali prevelik respekt. Ziceri su nam odnijeli pobjedu‘

‘Ovo nam je škola, idemo dalje. Nemamo što izgubiti, samo možemo nešto naučiti‘
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 15. listopad 2024. 20:55

Rukometaši Sesveta nisu, nažalost, uspjeli izvući pozitivan rezultat protiv jake mađarske Tatabanye u sklopu 2. kola Europske lige nakon što su i u prvoj utakmici poraženi na gostovanju kod još moćnijeg Flensburga. Mađarska momčad u kojoj zapaženu ulogu igra hrvatski reprezentativac Mateo Maraš i bio je njihov najbolji strijelac s devet golova, pokazala je i na terenu u dvorani SŠ Jelkovec da je objektivno jača (čitaj bogatija) od mlade momčadi koju u Sesvetema vodi Igor Vori. Završilo je rezultatom 27-31. To ne znači da se Sesvećani nisu oduprijeli kvalitetnijem protivniku, dapače; koliko su bili odlučni, već na početku je pokazao jedan let u nebesa Nikole Fineka, koji je panterskim skokom spriječio jedan pogodak Mađara dok na vratima nije bilo Filipa Perića u nadoknađivanju manjka isključenog igrača. Mađari su ipak na početku stekli brzu prednost, bilo je nesporazuma u napadu Sesvećana, no oni su dodatno stisli i prihvatili priključak nizom od dva dobra napada. Povratak na mučenje u napadu i zapucani sedmerac Turčića kojem je Bartucz obranio udarac, poklopili su se te su Mađari brzom igrom i kontrama došli na velikih pet plusa (7-12) nakon 20-ak minuta igre. Kod Sesvećana je u cijelom tom prvom poluvremenu u napadu bio uspješan samo Davor Gavrić (osam golova, ukupno 11), koji je još jednom pokazao da je reprezentativni kalibar i evidentna meta za izbornika Dagura Sigurdssona.

Lijepi lob Raužana za povratak od samo tri minusa (12-15), poništio je solo napadom Ntanzi i pokušaj pravog protuudara domaćih nije uspio. Bartucz je nastavio dobro braniti, skinuo je još dva zicera, ali srećom ne i novi sedmerac koji je iskoristio iskusni Dumenčić. Na odmor se otišlo sa solidnom prednošću gostiju (14-17) i to nakon što je Bartucz skinuo još dvije čiste prilike Sesvećana.

Niti u drugom poluvremenu Vorijevi igrači nisu pomišljali na predaju, početni pritisak kratkoročno je urodio plodom, te su došli na samo jedan gol minusa i imali napad za egal. I taj je pokušaj, nažalost, brzo izgubio oštricu, serija novih grešaka u napadu kumovala je porazu od, ponovit ćemo, objektivno jačeg protivnika. Da su samo kojim slučajem uspijevali zabiti iz čistih prilika, bili bi cijelo vrijeme u egalu, ako ne i u vodstvu protiv mađarske momčadi. Ovako je ispalo da je presudilo njihovo neiskustvo igranja ovako jakih europskih utakmica. Ne računajući Europski kup u kojem su već igrali, svakome od Vorijevih igrača ova Europska liga je zapravo premijera na velikoj sceni među najjačima. Ne treba sumnjati da će rasti iz sezone u sezonu. Zasad su osuđeni na dobijanje lekcija. Da bi naučili pobjeđivati, prvo moraju naučiti gubiti.

image

Igor Vori

RONALD GORSIC Cropix

- Bez obzira na kvalitetu Tatabanye, mi smo igrali s previše nervoze i imali prevelik respekt. Ziceri su nam odnijeli pobjedu kao i to što je njihov vratar skinuo toliko našim napadačima (19, nap.a.). Ovo nam je škola, idemo dalje. Nemamo što izgubiti, samo možemo nešto naučiti igrajući s najjačima, rekao je nakon novog poraza trener Sesveta Vori.

Davor Gavrić, čovjek koji je zabio "pola" golova Sesveta dodao je da mu je ekipa realno još "zelena" i da je presudio loš napad:

- Bili smo dobri u obrani, dobri u napadu, osim u završnicama u kojima smo propustili zabiti previše zicera. Nije da sam u napadu igrao samo ja, recimo da je meni više ulazilo nego drugima. Šteta, da nije bilo tih promašaja, mogli bismo reći da se možemo nositi s ovim rangom protivnika. Vjerujem da ćemo to uskoro i potvrditi.

Sljedeću utakmicu Sesvećani igraju u utorak kad gostuju kod Karvine u Češkoj.

Sesvete: Perić 2 obrane, Kahlina 4 obrane; Hršak 2, Jelovčić, Dumenčić 2(2), Tomić 3, Turčić, Raužan 4, Šuker, Ivanišević, Gavrić 11, Godec 1, Finek 2, Udovičić, Antunović, Topić 2.

Linker
15. listopad 2024 20:55