Niko Franković

 Screenshot: RK Rudar Adria Oil
DUGOGODIŠNJI UGOVOR

Budući hrvatski reprezentativac potpisao za prvaka, zbog njega je iz Zagreba stiglo cijelo izaslanstvo!

Rukometni talent Niko Franković definitivno je budući važan igrač hrvatskog prvaka i reprezentacije
Piše: B BiočićObjavljeno: 14. svibanj 2022. 14:26

U prostorijama Saveza sportova grada Labina svečano je potpisan petogodišnji ugovor između PPD Zagreba i mladog labinskog rukometnog talenta i kadetskog reprezentativca 17,5-godišnjeg Nike Frankovića. Izaslanstvo hrvatskog rukometnog prvaka predvodili su direktor kluba Vedran Šupuković, generalni menadžer Božidar Jović i donedavni reprezentativac Damir Bićanić, koji je sada angažiran u klubu. S druge strane, uz Niku je bio njegov otac Patrik, predsjednik RK Rudar Adria Oila, člana 1.B lige.

- Osjećaji su mi pomiješani, s jedne strane kao predsjednik kluba gubim kvalitetnog igrača, a s druge strane sam kao otac ponosan na ovaj transfer, koji još jednom dokazuje da se naporan rad i odricanje isplate te da veliki klubovi prate nas male. Labin je rukometni grad, Niko nastavlja putevima reprezentativaca iz ovoga grada, Valnera Frankovića, Luke Stepančića i Frana Milete - rekao je Patrik Franković, a direktor PPD Zagreba Vedran Šupuković dodao:

- Naša je intencija da pratimo najbolje mlade igrače u Hrvatskoj i dovedemo ih u naš klub, kako bismo na njima gradili budućnost. S financijski bogatijom Europom teško se možemo nositi pa nam preostaje samo skauting mladih talenata u Hrvatskoj i to u svim ligama gdje igraju. Pokušavamo tako držati korak s Europom, a Niko je jedan od najboljih i najpotentnijih igrača u Hrvatskoj u svom uzrastu, čak i među onima koji su godinu-dvije stariji. Dugo je bio u našem fokusu, a znamo da su ga pratili i drugi klubovi pa zahvaljujem i njegovom ocu što nam je omogućio da ga dovedemo. Niko je jedan od najvećih hrvatskih talenata na svojoj poziciji i mi ćemo mu u našem klubu omogućiti nesmetani razvoj jer za to imamo sve uvjete. Od njega očekujem da u budućnosti bude jedan od važnih, stožernih igrača kluba i naše reprezentacije. S nama će na pripreme pa ćemo ocijeniti što dalje, za njegov razvoj najbolje bi bilo da iduću sezonu provede u nekom klubu Premijer lige jer još nije spreman za Ligu prvaka - rekao je Šupuković.

Doduše, direktor je malo požurio jer Zagreb tek treba izboriti Ligu prvaka na domaćem terenu protiv Nexea, a zatim i dobiti pozivnicu EHF-a za sudjelovanje u LP, budući da nije Hrvatska nema više rejting po kojem bi prvak države izravno išao u Ligu prvaka.

Prisutnima se kratko obratio i Niko Franković.

Čast i zadovoljstvo

- Velika mi je čast što ću igrati u ovakvom klubu, koji je najbolji u Hrvatskoj i među najboljima u Europi, čast mi je i zadovoljstvo da sam u toj priči - rekao je Niko, koji će kao Zagrebov igrač biti u startu na posudbi u Gorici.

Inače, PPD Zagreb je u Labinu bio na mini pripremama za završnicu Kupa, koja se igra u Poreču. Šupuković je najavljujući kup utakmice, ali i primjedbe iz Našica na njihov posljednji susret u prvenstvu, rekao:

- U Poreču očekujem osvajanje Kupa jer smo kvalitetnija i bolja momčad od Nexea, što ćemo i dokazati. Što se tiče njihove galame nakon našeg posljednjeg susreta, riječ je o neopravdanim i suludim primjedbama nakon što su izgubili devet razlike. Ne bojimo se ekspertize suđenja, dapače. Pa taj sudački par sudio je i kada smo izgubili u Našicama, gdje je vladala neprijateljska atmosfera u kojoj smo vrijeđani. Mi smo im unatoč tome sportski čestitali na pobjedi, iako nikada nismo doživjeli takvo neprijateljstvo. Taj njihov entuzijazam i galama nisu dovoljni za osvajanje prvenstva jer smo mi kvalitetniji klub, s više reprezentativaca, boljom organizacijom i tradicijom, u svim segmentima smo daleko bolji od njih. Na temelju kojih pretpostavki bi oni trebali biti prvaci, osim te galame koju proizvode - rekao je Šupuković pohvalivši na kraju svoje domaćine u Labinu te uvjete za rad u novoj labinskoj sportskoj dvorani i smještaja u Rapcu.

Stoga je najavio da će PPD Zagreb ovdje doći na sljedeće zimski mini pripreme.

B. Biočić

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. travanj 2024 12:43