Branko Tamše

 VLADO KOS Cropix
BRANKO TAMŠE

‘Čeka nas pravi pakao, mogu samo obećati da ćemo se tući svih 120 minuta‘

Rukometaši Nexea otputovali su u Düsseldorf na prvu utakmicu osmine finala EHF Europske lige
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 20. ožujak 2023. 13:58

Nakon što su uz "malu i nenamjernu pomoć" sudaca Jurinovića i Mrvice izgubili gostujuću utakmicu kod PPD Zagreba u Paket24 Premijer liga - Ligi za prvaka, rukometaši Nexea otputovali su u Düsseldorf na prvu utakmicu osmine finala EHF Europske lige protiv ukrajinskog Motor Zaporožja koji svoje utakmice iz znanih razloga igra u Njemačkoj.

Utakmicu koja je na rasporedu u utorak u 18.45 je trener Branko Tamše opisao kao vrlo, vrlo težak posao. Nije se Tamše želio osvrtati na utakmicu sa Zagrebom, to su "tempi passati", protiv toga se ne može, navikao je. Zato će se on i njegovi igrači potruditi napraviti nešto više u europskim natjecanju i pokušati ponoviti odličnu lanjsku sezonu kad su igrali na Final Fouru u Lisabonu.

- Mi smo u solidnom izdanju, nakon Zagreba nije bilo nekih ozljeda i većih problema, nemamo samo Melića koji ima ozljedu lista već 20-ak dana. Ne mogu tvrditi da ćemo sto posto proći, ni slučajno jer je Motor izuzetno jaka momčad. Mogu samo obećati da ćemo se tući svih 120 minuta i dati sve od sebe.

Dali su Našičani i u Zagrebu sve od sebe, ali protiv sile nije išlo...

- Oni igraju u njemačkoj drugu ligu, ali samo kao trening utakmice. Bit će sve samo ne lako, Motor ima jednog izvanserijskog igrača, polivalentan je do bola i može igrati sve vanjske poziciji, riječ je o Ihoru Turčenku, čovjek bez beda zabija 13 "komada" po utakmici. Dečko je budućnost rukometa, potpisao je za Limoges. Dugo nisam vidio tako perspektivnog igrača, takvu klasu. Ima sve, skok šut, šut iz koraka, "šase", zabija kako poželi. Tu je i lijevi vanjski Dmitro Horiha, imaju gomilu kvalitetnih igrača i čeka nas težak posao.

Tamše je, naravno, odlično snimio suparnika koji ih čeka na putu do najboljih osam:

- Brzi su, kompaktni, igraju 6-0 obranu, imaju, kako se kaže, "rep i glavu". Mi si nikako ne smijemo dopustiti bilo kakvo opuštanje niti "crne rupe", to bi moglo biti kobno, Ne zavaravamo se da nam može biti lako ili da je prednost što je uzvrat kod kuće. Već u prvoj utakmici moramo ostvariti dobar rezultat. Želimo li u četvrtfinale pa i dalje što je naša želja, moramo u obje utakmice biti na maksimalno visokom nivou. Vjerujem da to možemo, ali ne bih stavio ruku u vatru da će to biti lagan posao. Čeka nas pravi pakao, zaključio je Tamše.


U ostalim parovima sastaju se: Bidasoa - Sporting, FTC - Montpellier, Granollers - Aarhus, Benfica - Flensburg, Valur – Göppingen, Schaffhausen - Ystads, Skjern - Füchse. Svi su uzvrati 28. ovog mjeseca...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. srpanj 2024 05:48