DAMIR KRAJAC Cropix
NE MOŽE ZAKAZATI

‘Dovoljno je da su mi rekli da je to derbi, znao sam kako igrati, ali jedna utakmica ništa ne rješava‘

Najiskusniji igrač PPD Zagreba bio je i jedan od najboljih kad je u subotu "vječni prvak" pobijedio Nexe
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 20. ožujak 2023. 11:35

Ivan Čupić (37) je dominirao. Sve je zabio, djelovao je kao u starim danima. Siguran u realizaciji, siguran sa sedam metara, bez priče sa suigračima i sa sucima kada to ne treba. Bio je to Ivan Čupić kakvog znamo i koji je velika snaga Zagreba. Mnogima je promakla činjenica da je nakon skoro više od pola godine odigrao utakmicu 60 minuta u komadu, što nije mogao zbog koljena, zbog koje kile viška, no sam Čupko je jako dobro svjestan svega. Protiv Nexea u subotu navečer, u prvom “derbiju” sezone, ovo je bio stari Čupić kakvog svaka momčad treba.

S druge strane, Timur Dibirov (39) je Zagrebova konstanta ove sezone. Najbolji strijelac momčadi u Ligi prvaka, igrač koji u velikim utakmicama teško može zakazati. Imao je težak početak protiv Nexea, jer je Mileta presijecao pasove do njega, ali je nakon toga s nekoliko bravura podignuo na noge publiku u Kutiji šibica i priključio se Čupiću u rušenju prve prepreke na putu do domaćeg naslova.

- Rekli su mi mnogi da je to derbi, dok ja znam što je derbi, odigrao sam jako puno toga i znam da su to utakmice s jako malo taktike u kojima se ide na glavu pa što bude. Bili smo više vremena bolji, mogli smo imati i bolji rezultat, ali 10-15 minuta dobre igre nije bilo dosta za to. Znam da je bio pritisak, zbog rezultata, vjerojatno su mladi igrači u tom smislu reagirali. Ništa neočekivano. Znam da se u jednoj utakmici nikad ništa bitno nije rješavalo i tako gledam i na ovaj dvoboj. Zaključno, moglo je biti i bolje i lošije.

Kako ste preživjeli ispadanje iz Lige prvaka, tu ste baš zbog toga?

- Jako teško je svima palo i mislim da smo i danas jako razočarani činjenicom da nismo uspjeli proći u osminu finalu. To se vidi i na terenu, ali tu ne možeš ništa osim gledati dalje i popravljati stvari. A mi ih imamo dosta za popravljati, posebno igru s igračem više koju i te kako dobro moramo analizirati. Znate, kada čovjek prvi puta dođe gledati nekoga, onda gleda detalje, a jedna od njih je kako momčad reagira s igračem više i po tome se momčad koja je prava uvijek može prepoznati. Mi to moramo napraviti bolje. Sretni smo mi zbog pobjede, ali moramo prihvatiti to. Moramo se ponašati i igrati kao prvaci, to pokazivati na terenu.

Još uvijek mi ide

Iskusni igrači su protiv Našičana potegnuli do pobjede.

- Treba sve funkcionirati da bi bilo tako, tu su iskusni igrači da smire situaciju i povuku kada neke stvari ne idu. Čupić je sjajno reagirao, igrao je veliku utakmicu, zabio 12/12, bio je lider momčadi uz sve ostale, naravno posebno Musu i Gojuna u obrani. S dva ili tri igrača nikad ne možeš dobiti ništa.

Vratimo se na Čupića.

- Jako volim Čupka, on je lider, on je najbolji u najtežim trenucima i to je savršeno pokazao protiv Nexea. Nekad mu treba podrška. Okolnosti u koje je upao zbog ozljede nisu mu se dogodile prvi puta. Svi znamo kakav karakter ima i koliko znači za našu momčad. On je bio bitan za Vardar, bitan je za Zagreb, bitan je i za Hrvatsku. On je jednostavno Ivan Čupić i toliko je prošao da sigurno sam najbolje zna što mora popraviti. Mi ga samo moramo dočekati. To je jako bitan trenutak.

Vi ste produžili ugovor, dok ćete 30. srpnja dosegnuti 40 godina?

- Ja sam sretan da mogu igrati na ovoj razini i da imam priliku. Lijepo mi je u Zagrebu. Rekao sam da nakon 35 svaka sljedeća godina može biti posljednja u karijeri. Meni ide, radim posao koji volim, nije mi teško i mogu dati svoj maksimum u svim obvezama.

Morat ćete se za Europu pojačati dogodine?

- Uvjeren sam da će to ići, znam mnogo dobrih igrača koji bi željeli doći igrati u Zagreb, a klub zna što od svega toga možemo realizirati i mislim da ćemo za iduću sezonu biti jači. Da, moramo se pojačati, ali isto tako moram reći da imamo dobrih mladih igrača koji će iduće godine biti iskusniji za još jednu sezonu na velikoj sceni i da je to svakako dragocjenost.

Dvoboj s Nexeom je tek počeo...

- Rekao sam to, očekujem da mi iz utakmice u utakmicu budemo bolji i da imamo stav prvaka u svakom trenutku. Zagreb to može - zaključio je Timur Dibirov.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 01:24