Zvonimir Srna, Marko Bezjak

 IVAN PERIC Cropix
SLIJEDE ŽESTOKE KAZNE

Epilog nezapamćenog skandala: Pokrenuta su četiri stegovna postupka, igraču prijeti doživotna suspenzija

Marko Bezjak je vrlo vjerojatno završio sa svojom rukometnom karijerom
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 08. travanj 2024. 14:00

Nema puno nepoznanica po pitanju kazni za Nexe nakon utakmice protiv Zagreba. I sam voditelj natjecanja Ante Ančić kaže:

- U propozicijama jasno piše da se utakmica registrira sa 10:0 (što je naknadno i učinjeno, op.a.), da se momčadi koja je izazvala prekid oduzima bod i da se pokreće stegovni postupak. Kod tog stegovnog postupka postojali su neki upitnici, jer svi izvještaji službenih osoba nisu dostupni odmah u ponedjeljak ujutro. No, Marko Bezjak igrač Nexea zbog napada na službenu osobu biti suspendiran trenutno, a kazna će doći kroz stegovni postupak. Moguće je da ona bude tri, šest mjeseci, ali i doživotna.

To bi značilo da je Bezjak završio karijeru, jer ako ga suspendira HRS ne može igrati do isteka suspenzije nigdje drugdje. A teško da će sa 37 godina neku ozbiljniju situaciju mogao dočekati. Stegovni postupci bit će podignuti protiv RK Nexe, trenera Veselina Vujovića, te igrača Nexea spomenutog Marka Bezjaka i Andraža Velkavrha. Na konačne odluke ćemo pričekati neko vrijeme. Inače, nakon voditelja natjecanja Ančića, stegovni sud vodi odvjetnik Srećko Ilić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. travanj 2024 16:52