Mario Tomić
 

 VLADO KOS Cropix
ISKRENA PROCJENA

‘Hej, pa pričamo o vječitom prvaku Hrvatske, ne možemo mi tu imati bilo kakvu prednost‘

Kružni napadač Nexea, Mario Tomić, uoči utakmice u kojoj se traži pobjeda vrijedna meč-lopte za naslov
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 10. svibanj 2023. 12:49

Od depresije zbog neočekivanog poraza od Sesveta, pa do euforije nakon trijumfa nad PPD Zagrebom. Bio je to put koji su prošli navijači Nexea u posljednje vrijeme, dok se nešto slično zbilo i među samim igračima. Naravno, pobjeda u velikom derbiju sve je promijenila, ća možda je i najvažnije da se u Našice vratilo dobro raspoloženje.

- Onako, u mirnom duhu mi to sve nešto radimo. Sve nas je pogodio poraz protiv Sesveta, skupilo se zbog toga dosta gorčine. Utakmica s PPD Zagrebom nam je prije svega dobro došla da pokažemo sami sebi i ljudima oko sebe da je to bio samo loš dan, koliko god je takvo što teško reći nakon tog poraza. Međutim, uspjeli smo pokazati da ova ekipa ima karakter i kvalitetu. Sigurno da nakon Sesveta nije bilo ugodno ni nama, ni ljudima u klubu, kao ni našim navijačima. No, pokazali smo taj karakter, pokazali smo da smo prije svega momčad - u dahu je ispričao Mario Tomić, kružni napadač Našičana.

Mi bismo rekli da ste potvrdili karakter kojeg kao momčad pokazujete već dulje vrijeme?

- Možda taj poraz od Sesveta ostavlja malo krivi dojam, to je jedna tamna mrlja na inače dobroj sezoni. Kad se samo sjetim što smo sve prošli još od ljeta, kakve smo sve suparnike uspjeli nadigrati, jače, kvalitetnije, s većim proračunima... Cijelu godinu smo bili dobri, stoga mi je posebno drago da smo protiv PPD-a pokazali da je to bio samo loš dan...

Dobar rukomet u Europi

Trener Branko Tamše sigurno je bio ljut i razočaran nakon Sesveta, no vjerujemo da je i on bio zadovoljan ‘iskupljenjem’.

- Lako za trenera... Mi igrači smo prije svega bili ljuti sami na sebe! Zagreb nam je bio prilika da svima drugima pokažemo da smo bolji od toga što smo napravili u Kupu.

U Europskoj ligi stigli ste do četvrtfinala, imate li za čime žaliti?

- Mislim da smo pokazali dobar rukomet, i da smo prije svega momčad, osobito u teškim trenucima. Od kvalifikacija s Pulawyjem kad smo nadoknadili zaostatak, preko skupine u kojoj smo iskočili, pa sve do četvrtfinala. Göppingenu smo mogli samo čestitati, jer su bili bolji od nas. Cijeli taj put govori da smo imali upečatljiv stil igre, i nešto što nas je guralo cijelu sezonu, da dobivamo i jače od nas.

Sad je sve usmjereno samo na Prvenstvo. Kako procjenjujete izglede za osvajanje naslova prvaka Hrvatske?

- Na utakmicu u Zagreb idemo totalno rasterećeno. Prije svega smo htjeli pokazati da možemo, i nemamo nikakav imperativ. Zagreb je na svom terenu favorit, pričamo o vječitom prvaku Hrvatske. Mi smo prije svega bez presinga, idemo igrati svoju igru, pokazati ono što možemo, prvo sami sebi. Normalno, na terenu ćemo dati sve od sebe, čestitat ćemo im ako će biti bolji, ali ovo nije posljednja utakmica, jer već za vikend oni dolaze u Našice...

Je li sada psihološka prednost na vašoj strani?

- Ne bih to tako rekao. Ponovit ću, ipak se radi o vječitom prvaku. Bitno je da mi kao ekipa pokažemo svoje pravo lice, da odigramo najbolji rukomet koji možemo odigrati u ovom trenutku.

Navijači dolaze i u Zagreb

Izgleda li vam PPD ranjivo?

- Između nas nema nepoznanica, ni s jedne ni s druge strane. Znamo što očekivati od njih, isto tako i oni od nas. Analizirali smo se međusobno, pogledat ćemo neke stvari koje su bile loše, probat ćemo to nekako popraviti, a stvari koje su bile dobre ostaviti. Pogotovo iz prvog poluvremena u Našicama, kad smo igrali dobar rukomet. A jesu li ranjivi? Sve karte su na stolu, tko se tu bolje snađe, taj će i slaviti.

Prošle godine na Final Fouru Europske lige u Lisabonu nedostajalo vam je svježine, hoće li je sad biti dovoljno?

- Rekao bih da nema neke velike razlike u odnosu na prošlu sezonu u smislu opterećenja, putovanja i broja utakmica. Zna se da su na proljeće uvijek na redu najvažnije utakmice, a ja vjerujem da u nama ima baruta, želje i volje da se pokažemo u pravom svjetlu.

U Našicama ste igrali nošeni domaćinskom atmosferom, što očekujete u Zagrebu?

- Naša publika nam je dala dodatni vjetar u leđa, ne samo ovu utakmicu, nego nas guraju tijekom cijele sezone, vjerujem da će tako biti i ubuduće. Zagreb igra kod kuće, ali doći će na utakmicu i naši navijači koji će biti naša podrška. Sve što možemo učiniti je da damo sve od sebe da ih ne razočaramo - zaključio je Mario Tomić.

Godine? Mladi nas guraju...

U redovima Nexea je nekoliko vrlo iskusnih igrača, u tu skupinu spada i Tomić koji u 35. godini odrađuje šestu sezonu u Našicama. Kako se iskusni pivot nosi s godinama?

- Obično je u sportu priča takva da momčad treba biti spoj iskustva i mladosti, tako je i kod nas. I ti mladi te guraju kroz to sve, i mi iskusniji im neke stvari prenosimo. No, to je obostrano guranje u leđa, i odmah se sve lakše prebrodi. Naravno da nije isto sad u mojim godinama ili kad sam bio 10 godina mlađi, ali svi smo dio kolektiva, guramo jedni druge - objasnio je Tomić. (gčm)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 19:25