Slavlje rukometaša PPD-a

 IVAN PERIĆ/Cropix
AMBICIOZNI PLANOVI

Hrvatski prvak objavio trenera. Mijenjat će sustav igre, dovodi pojačanja i kreće u europski pohod

Iako je tjednima trajala neizvjesnost oko toga hoće li Goluža i dalje voditi PPD Zagreb, više je nema
Piše: SNObjavljeno: 18. srpanj 2023. 16:00

Slavko Goluža (51) bit će trener PPD Zagreba i u sljedećoj sezoni. Premda je tjednima trajala neizvjesnost oko toga hoće li dosadašnji strateg hrvatskog prvaka zadržati klupu, ili će ga zamijeniti netko od kandidata s kojima se pregovaralo, iz kluba su objavili da Goluža i dalje uživa njihovo povjerenje.

Bivši je hrvatski izbornik potpisao ugovor do kraja sezone 2023./24. i pokušat će u Ligi prvaka odvesti "plinare" među 16 najboljih momčadi Starog kontinenta.

- Sretan sam da smo postigli dogovor na obostrano zadovoljstvo i da ću imati priliku i dalje voditi ovu sjajnu ekipu. Ovoga ljeta nam stiže pet novih igrača koje će trebati uklopiti u postojeći kostur momčadi i tako napraviti jednu nadogradnju u odnosu na prošlu sezonu. Trebamo vidjeti i kakvo je stanje s Klaricom, Srnom i Sirotićem uoči početka priprema, ali vjerujem i nadam se da će svi biti zdravi za početak nove sezone - izjavio je Goluža.

Istaknuo je da je iz momčadi otišlo "šest, sedam igrača", ali da su istovremeno stigla i osvježenja zbog kojih će morati mijenjati način igre.

- Sigurno je da će biti i nekih preinaka u formaciji prvenstveno obrambenog segmenta igre, ali o tome više u dogledno vrijeme. Što se tiče očekivanja od sezone, ona su dobro znana. Dva domaća trofeja i što bolji plasman u Ligi europskih prvaka. Skupina je teška, ali mi ćemo svoju šansu za prikupljanje bodova tražiti u svakoj utakmici, neovisno o tome stoji li na drugoj strani THW Kiel ili PSG. Hvala upravi kluba na ukazanom povjerenju. Veselim se novim izazovima i jedva čekam da sljedećeg ponedjeljka krenemo s radom - dodao je.

PPD Zagreb je objavio i promjene u stručnom stožeru. Umjesto dosadašnjeg pomoćnog trenera Slavena Radića, tu će funkciju preuzeti Andrija Nikolić. U toj je ulozi već bio za vrijeme mandata Veselina Vujovića, Slavka Goluže (u drugom mandatu), Kasima Kamenice te Zlatka Saračevića.

U protekle četiri godine Nikolić je vodio Goricu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. srpanj 2024 01:53