MICHAL STANCZYK/CYFRASPORT/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Michal Stanczyk/cyfrasport/zuma Press/profimedia
POTVRĐEN POSAO

Hrvatski prvak predstavio prva dva nova lica za sljedeću sezonu, u Zagreb stigli pivot i vratar

Suholežnik i Grbavac novi, Ceković do kraja sezone, Kavčić još godinu
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 01. ožujak 2023. 11:13

Nakon odlazaka, na redu su dolasci, kako to obično biva. Zagreb su za sljedeću sezonu napustili Musa, Grahovac, Slavić i Leimeter, a u srijedu su predstavili dva nova lica. To su pivot Celja Matic Suholežnik, čovjek s iskustvom igranja Lige prvaka i vratar Ante Grbavac igrač španjolske Cuence, koji je potekao u Ljubuškom.

Suholežnik je 27-godišnjak, 202 visok, 130 kg težak povremeni slovenski reprezentativac (46 nastupa) koji je uz celjski nosio i dres Benfice i Dunkerquea, koji je ove sezone u grupnoj fazi Lige prvaka zabio 22 gola.

- Kada je došla ponuda nisam dvojio, jer smatram da je poziv Zagreba novi, dodatni iskorak u mojoj karijeri. Svake godine postavljaju se najviši ciljevi, momčad je puna kako iskusnih, starijih igrača tako i onih mlađih koji dosta pokazuju i moram reći da se sve to nekako poklapa sa mojom rukometnom idejom i filozofijom - kaže Suholežnik.

Grbavac je ponajbolji vratar Španjolske lige, 29-godišnjak, dvometraš. Dio je generacije u kojoj su igrali Mihić, Mamić, Kuduz, koja je bila druga na SP kadeta 2013. u Mađarskoj. U toj generaciji inače su bili sadašnji vratar Porta Frandsen, danski ljevak Kierkeloke, brazilski ljevak Toledo i prvi danski obrambeni igrač Simon Hald. Grbavac je trenutno po broju obrana treći vratar Španjolske iza Mohamada Alija iz Sinfina i Da Rose iz Granollersa. Po postotku obrana ispred njega su Perez de Vargas i Nielsen iz Barcelone, spomenuta dvojka i Crnogorac Mijušković iz sastava Torrelavega.

- Svi znamo koliko je tu sjajnih igrača prošlo koji su ostavili ogroman trag u hrvatskom i svjetskom rukometu i velika je čast postati dijelom kluba. Uzbuđen sam i sretan zbog transfera i želim davati sve od sebe da vratimo Zagreb tamo gdje je bio prije. Zadnjih godina je jako puno igrača iz Izviđača prošlo kroz PPD Zagreb i svi su pokazali što mogu, pa vjerujem da će tako biti i sa mnom – zaključio je Grbavac.

Na godinu dana ugovor je produžio Slovenac Aleks Kavčić, a zbog Čupićevih stalnih problema s koljenom dres Zagreba do kraja sezone nosit će Hrvoje Ceković iz Gorice. Tu naravno nije kraj novosti, jer Zagreb je u potrazi za još jednim kružnim napadačem i ljevakom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 17:19