Mario Tomić

 VLADO KOS Cropix
PREKID DERBIJA

Kapetan objasnio incident s utakmice protiv Zagreba: ‘Isprika u ime kluba i svih nas igrača, nije bilo zle krvi‘

Kapetan Mario Tomić osvrnuo se na prekid derbija sa Zagrebom
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 10. travanj 2024. 07:18

Nakon što je prekid derbija sa Zagrebom u ponedjeljak prokomentirao predsjednik Nexea Josip Ergović, u ime momčadi u utorak se oglasio i kapetan Mario Tomić, iskusni kružni napadač.

- Ostaje gorčina zbog toga što se dogodilo. Smatram da ni mi ni Zagreb nismo zadovoljni tim prekidom koji se dogodio. Sigurno da smo htjeli odigrati što bolju utakmicu pred svojim navijačima, i nismo željeli da to ode u bilo kojem drugom smjeru, osim u smjeru festivala i praznika rukometa – kazao je Tomić u uvodu.

Izolirani slučaj

Utakmica je prekinuta sedam sekundi prije kraja prvog poluvremena nakon što je igrač Nexea Marko Bezjak ramenom u prolazu u leđa udario delegata Antu Josića koji se potom srušio na pod te je nakon pružanja liječničke pomoći odvezen na pregled u bolnicu.

- Naši navijači uspjeli su organizirati zajedničko druženje s navijačima Zagreba prije utakmice, bila je to jedna lijepa gesta jer je smisao sporta da spaja ljude. Nažalost, taj događaj je sve zasjenio. U dijelu utakmice koji je odigran, mi nismo pružili ono što možemo i što znamo. Prije svega mi je žao što je uopće došlo do toga, kao i svim ostalim igračima iz naše i suparničke momčadi – kaže Tomić.

image

Mario Tomić

IVAN PERIC Cropix

Kako ste vi doživjeli taj nesretni trenutak?

- Bio sam blizu mjesta događaja, ali nisam u tom trenutku točno vidio o čemu se radi, tek sam kasnije pogledao snimku. Marka Bezjaka znam duže vrijeme, on je jedan miran dečko dobre, blage naravi. Poznavajući njega, stvarno vjerujem da tu nije bilo nikakve zle krvi ni namjere da se nekoga ozlijedi. Bio je to jedan izolirani slučaj, žao nam je zbog toga što je utakmica prekinuta i što rukomet nakon toga više nije bio u prvom planu.

Isprika delegatu

Zagreb se rezultatski odvojio krajem prvog poluvremena, a vaša je momčad burno reagirala na neke sudačke odluke...

- To je derbi, tenzije, nervoza, pritisak. Ideš na to da odigraš najbolje što možeš. Trebao je to biti neki šećer na kraju sezone, gdje se dva najbolja hrvatska kluba bore za trofej. Sigurno da nam je žao što se ta utakmica nije odigrala do kraja. Ne znamo kakva će biti odluka Saveza, čekamo, a mi i dalje imamo utakmice, život ide dalje. Sigurno da nam u ovom trenutku nije lagano, niti nam je drago što se to dogodilo jer ostavlja krivu sliku o nama i našem klubu. Sami igrači Zagreba, njihova uprava i navijači lijepo su dočekani u Našicama, a ovaj incident bio je izolirani slučaj, vjerojatno ponesen emocijama i pritiskom derbija. Poznavajući Marka i sve nas ovdje, smatram da nikakve zle krvi nije bilo.

Uputio je Tomić i javnu ispriku delegatu Josiću.

- Vjerujem da je ipak sve dobro prošlo i da je gospodin Josić sada dobro. U ime kluba i svih nas igrača ponovit ću da nije bilo zle krvi, dogodilo se to u afektu, i nadam se da će primiti moju ispriku u ime Marka i cijele momčadi. Žao mi je što se to sve dogodilo...

Izgubili ste utakmicu, ali sezona još nije gotova. U prvenstvu sada Zagreb ima veliku prednost, no do trofeja Gromovi još mogu i u Kupu?

- Život ide dalje, već nas u srijedu očekuje Kup utakmica u Gorici, nakon toga nam dolaze Sesvete za vikend. To su dvije vrlo važne utakmice, moramo se u ovom kratkom razdoblju posložiti i konsolidirati. Čeka nas zahtjevan, rudarski posao, idemo od utakmice do utakmice, iz dana u dan. Na ono što se dogodilo više ne možemo utjecati, preostaje nam samo čekati odluku Saveza – zaključio je Mario Tomić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 20:09