Kadar s utakmice Bjelovar - Spačva Vinkovci odigrane u osmini finala Hrvatskog kupa (15.02.)

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
DRAMA U ZAVRŠNICI

Ludi rasplet u domaćem prvenstvu: Nakon 11 godina ispali zbog gola u zadnjoj sekundi!

Iz lige su ispali Dubrovnik, očekivano, i Spačva, neočekivano, nakon 11 godina premijerligaškog statusa
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 08. svibanj 2022. 16:40

Imamo rasplet u domaćem prvenstvu rukometaša. Za prvaka će igrati Zagreb i Nexe, trenutačni bodovni omjer je 2:2; za Europu će igrati Sesvete i Gorica čiji je međusobni dvoboj drugi ove sezone bio u nedjelju navečer, a prije njega je omjer u utrci do 6 bio 1:1. Podsjetimo, 4. mjesto ne jamči mjesto u Europskoj ligi, već ono ovisi o rezultatima kupa, u čijem polufinalu su Poreč i Sesvete s europski sigurnima Zagrebom i Nexeom. Budu li Zagreb i Nexe u finalu dvoboj za broj 3 u prvenstvu će biti važan.

Iz lige su ispali Dubrovnik, očekivano, i Spačva, neočekivano, nakon 11 godina premijerligaškog statusa. Sekunda je presudila Vinkovčanima kojima je Luka Jurišić zabio malo prije kraja za poraz u Bjelovaru. Da nije, ispao bi Umag koji je ovako pobjedom u Dubrovniku izborio nastavak kvalifikacija za "premijerku". U kvalifikacije će i Karlovac iznenađujuće, jer je izgubio u Kutini, a prestigao ga je Rudar s pobjedom u Rijeci.

U dodatnim kvalifikacijama za "premijerku" igrat će, dakle, Umag i Karlovac iz Lige za ostanak te drugoplasirani sastavi Prvih liga - KTC iz 1. HRL Sjever te Metković iz 1. HRL Jug.

U Premijer ligu umjesto Dubrovnika i Spačve, kao prvaci Prvih liga ulaze Ribola Kaštela (Jug) i Osijek (Sjever).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 14:47