Luka Moslavac

 VLADO KOS Cropix
SLAVLJE U NAŠICAMA

Nexe srušilo PPD Zagreb i izjednačilo u finalu Prvenstva Hrvatske, uzbudljiva serija za titulu se nastavlja

Zagreb je sačuvao startni broj jedan uoči nastavka doigravanja, a to bi moglo biti jako bitno
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 07. svibanj 2023. 22:03

NEXE – PPD ZAGREB 26:23 (17:11)

NAŠICE SD Kralja Tomislava. Gledatelja 1.500. Suci: Gubica i Milošević (Osijek)

NEXE: Kuzmanović (6+1), Radovanović (6+1); Račić, Bakić, Mileta, Vejin 1, Sršen 3, Jelinić 6, Manci Mičević, Severac 1, Moslavac 4, Kević 1, Tomić 3, Melić 5 (4), Markušić 2, Pribetić. Trener Branko Tamše

PPD ZAGREB: Slavić (3), Panjtar (12); Kos 6, Ćavar 4 (3), Faljić, Gojun, Srna 1, Klis, Kraljević, Musa 4, Čupić 2, Dibirov, Dodić 1, Kavčić, Leimeter 3, Grahovac 2. Trener Slavko Goluža

SEDMERCI: Nexe 4 (4), PPD Zagreb 4 (2)

ISKLJUČENJA: Nexe 10 minuta (Pribetić 21, 39, Račić 39, Sršen 48, Severac 55), PPD Zagreb 8 minuta (Leimeter 28, 41, Gojun 39, Musa 47)

Nexe je više nego zasluženo pobijedio Zagreb u posljednjem kolu ligaškog dijela prvenstva i nanijelo mu drugi poraz u posljednje dvije sezone. Rezultat je sada 2-2 u bodovima, igra se do 6 osvojenih, a kako je Zagreb izborio broj 1 zbog +5 u Zagrebu, prva sljedeća utakmica doigravanja igrat će se u Zagrebu u srijedu u 20 sati. Nakon toga serija se za vikend vraća u Našice, a kojim ritmom to ćemo tek vidjeti. Kako je izgledalo u Našicama šanse su izjednačene.

Zagreb je u Našice došao sa prednošću od 2-0 u utakmici do 6 za prvaka protiv Nexea. Zagreb je u Našice donio prednost od pet pogodaka, Nexeu je za broj 1 u prvenstvu trebalo 6 golova razlike, ali i svaka dva boda koja bi donijela poravnanje u međusobnom omjeru bodova. Zagreb bez bolesnog Klarice, Nexe u uobičajenom sastavu, ali s ovotjednim ispadanjem u Kupu Hrvatske od Sesveta, što je prilično pogodilo slavonski mir. Zagreb je došao sa učinkom 9/9 u ligi, Nexe samo s porazom u Zagrebu.

Nexe je odličnom igrom u prvom dijelu razbilo Zagreb. Obrana Našičana sa Kuzmanovićem diktirala je ritam, Zagreb to nije mogao pratiti, jer je imao izuzetno spor i bezopasan napad koji je tražio rješđenja u igri 1 na 1, a nije ih uspio pronaći. Otežavajuća okolnost je bilo da nema Klarice koji je skratio rotaciju, Sirotića koji je trebao nakon Dodića to bitno ubrzati. Da stvar po Zagreb bude gora najiskusniji su izgubili živce. Čupić je promašio dva šuta s krila, Dibirov dva s krila, izgubio dvije polukontre i to je izgledalo toliko loše da je Goluža mora s klupe podići Ćavara i Kraljevića s kojima su se malo popravili. Napadački je jedino Kos stvarao probleme obrani Nexea koja je igrala odlično, u sredini s Manci Mičevićem i Moslavcom. Iz te dobre obrane Jelinić je izletavao kao metak, desna strana obrane Zagreba ga je gledala i Jelinić je u tom prvom dijelu zabio 5 komada.

image
RK NEXE

Kević je vodio igru Nexea, dobro je reagirao Markušić, pomogli Severec i Vejin nakon dionica Moslavca i Sršena. Reklo bi se da je Nexe odigralo nešto slično prvom poluvremenu u Zagrebu, dok je Zagreb bio najlošiji ove sezone u tih prvih 30 minuta. Završio je poluvrijeme na -6, a mogao je i znatno gore da Slavić i Panjtar nisu obrani ono što i nije trebalo.

Poluvrijeme je bilo krajnje upozorenje zagrebašima da se moraju probuditi i smiriti da da ne došli do velikih neugodnosti na kraju utakmice. I da sezona nije gotova, ako su neki pomislili. Nexe je bilo na krilima domaće publike koja ga je bodrila kroz svaku loptu, svaki duel.

Za šest minuta Zagreb je prepolovio prednost domaćih u nastavku. No, trebalo je puno strpljenja da se napadne velika prednost Nexea. A na +2 za Nexe Tamše je zvao prvi time out za svoju momčad na utakmici. Pribetić je u 9. minuti nastavka zbog nasrtaja na Srnu zaslužio minimalno dvije minute kazne, a priključili su mu se nakon okršaja Račić i Gojun.

Nexe je napadački stalo, Kos je igrao sam protiv obrane Nexea i čekao da mu se netko priključi, a to je išlo jako teško, pa su se Našičani držali na +2. A kada je Melić deset minuta zabio za +3, Kuzmanović obranio penal Ćavaru, a Čupić nakon šuta izgubio loptu u napadu, Zagreb je bio u teškoj situaciji pred porazom.

Nexe je trebalo sačuvati mirnoću, Zagreb je morao požuriti, a nije bio u ritmu za tako nešto. I nije uspio, a Moslavac je golom sa 26:23 zaključio utakmicu rezultatski, da bi je zaključao raspoloženi Mihajlo Radovanović. Zaslužena pobjeda Nexea.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. srpanj 2024 08:00