Lovro Jotić

 BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
BIVŠI ZAGREBAŠ

Povremeni hrvatski reprezentativac se iz Bundeslige vraća u Hrvatsku: ‘Ovo je za mene trenutno najbolja opcija‘

‘Tražio sam klub u kojemu bih nastavio karijeru, a Nexe je u ovom trenutku najbolja opcija‘, kaže Jotić
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 27. srpanj 2023. 14:48

Rukometaši Nexea s pripremama za novu sezonu kreću u srijedu, 2. kolovoza. Već tradicionalno zakazan je sastanak u Feričancima, potom kreću treninzi. U prvom dijelu priprema trenirat će se u Našicama, potom je na redu odlazak u Sloveniju. Prva prijateljska utakmica dogovorena je za 9. kolovoza s Bjelin Spačvom, a 11. kolovoza suparnik je Telekom Veszprem, igrat će se u Mađarskoj. Udarni dio priprema trener Branko Tamše i suradnici obavit će u Velenju, a nastupit će i na turniru u Novom Mestu.

Iz Našica stiže vijest o dolasku još jednog novog igrača. To je srednji vanjski Lovro Jotić, povremeni hrvatski reprezentativac koji dolazi iz njemačkog Leipziga. Prije Bundeslige igrao je za PPD Zagreb u dva navrata, za makedonske klubove Vardar 1961 i Eurofarm Pelister, danski Aalborg, te Umag, Zamet i Dubravu.

- Sve se zapravo dogodilo vrlo brzo, u svega nekoliko dana. Nakon razgovora sa sportskim direktorom Vedranom Zrnićem i predsjednikom Josipom Ergovićem, nisam previše oklijevao s donošenjem odluke i zapravo se jako veselim dolasku. Nakon dvije godine provedene u Bundesligi, što je za mene prije svega bila ogromna čast i vrhunsko iskustvo, tijekom ljeta sam tražio klub u kojemu bih nastavio karijeru i mislim da je Nexe u ovom trenutku za mene najbolja opcija - rekao je Jotić.

Poznaje i trenera Tamšea s kojim je radio u PPD Zagrebu.

- Našice su na dva sata od Zagreba, tako da ću biti jako blizu doma i to mi je također vrlo važno s obzirom na to da supruga i ja čekamo prinovu u obitelji. Pred nama je duga i naporna sezona, dosta je novih igrača koje treba uigrati i ukomponirati u momčad, tako da nas sigurno čeka puno posla u pripremama. Uz domaće prvenstvo i Kup, ubrzo će krenuti i grupna faza EHF Europske lige, mislim da smo izvukli dobru grupu, velika je stvar što će Nexe u novu sezonu krenuti bez kvalifikacija jer to apsolutno i zaslužuje. Jedva čekam da krenemo s radom i nadam se dobroj i uspješnoj sezoni - poručio je Jotić. (gčm)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 05:27