Prvaci Europe 2019. godine

 MARIUS BECKER Dpa Picture-alliance Via Afp
SCENARIJ IZ NOĆNE MORE

Stigla potvrda, dvostrukog prvaka Europe izbacuju iz Lige prvaka! ‘Ovo je kao grom iz vedra neba za sve nas‘

‘Usmeno mi je potvrđeno da Vardar neće igrati Ligu prvaka sljedeće sezone‘, kaže Mihajlovski.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 22. lipanj 2022. 11:14

Burno je u Skoplju primjena najava odluke da će Vardar zbog dugovanja prema igračima biti izbačen iz europskih natjecanja. U razgovoru za portal 24 Rakomet, predsjednik Vardara i tvorac njegovih temelja prije dolaska Sergeja Samsonjenka Mihajlo Mihajlovski, inače i predsjednik SEHA lige i dopredsjednik RS Makedonije, tvrdi:

- Odluka je donesena, ali nam je nije dostavljena, pa je ne smatramo za odluku nego kao zaključak sastanka, što pravno nije dovoljno. Prijedlog je da Vardar ne igra Ligu prvaka u idućoj sezoni. Imao sam sastanak sa predsjednikom EHF-a Wiedererom i poslije toga i usmeno mi je potvrđeno da Vardar neće igrati Ligu prvaka sljedeće sezone. Međutim, njihova objašnjena i argumenti su pogrešni i na staklenim nogama. Naš odvjetnički tim uplatio je prigovor na taj prijedlog i zaključke. To je zasad to.

Dodao je:

- U Makedoniji se ne vode nikakvi postupci na sudu, a ako je Vardar dužan bilo kome nadležan za to je sud u Skoplju.

No, vratio se predsjednik na suštinu.

- Osnovna poanta je kašnjenje u plaćanju. Moram reći da smo lani u kolovozu platili 700.000 eura duga, da smo uplatili 300.000 eura depozita. Ostatk ide na Sergeja Samsonjenka. Uglavnom, ova njihova odluka nema argumenata i treba joj obrazloženje. Postoje trojica igrača koja su nas prijavila EHF-u i tu je početak svega.

Uredno je išla prijava za Ligu prvaka od strane Saveza?

- Da, nismo očekivali ovako nešto, tim više što s prijavom nije bilo nikakvih problema, što smo razgovarali s Wiedererom. Zato je to kao grom iz vedra neba za sve nas.

Najavio je borbu.

- Ne mirim se s ovom odlukom i iskoristit ćemo sve pravne mogućnosti da se zaštitimo. EHF na IO treba potvrditi klubove koji će sudjelovati u Ligi prvaka i to objaviti u nedjelju za žrijeb koji će biti 1. srpnja. EHF tvrdi da neće promijeniti odluku, a ja tvrdim da je to moguće.

Iskustvo sličnijih priča potvrđuje da EHF nikad nije promijenio odluke. Hoće li se dogoditi sada- vidjet ćemo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 06:51