VLADO KOS Cropix
TRAŽI SE ZAMJENA

Tamše dobio otkaz u Nexeu. Među kandidatima za nasljednika i legendarni hrvatski izbornik?

Slovencu je presudio poraz od Sesveta (38-33) u 1. kolu doigravanja hrvatske Premijer lige
Piše: SNObjavljeno: 18. veljača 2024. 13:34

Branko Tamše (46) više nije trener našičkog Nexea, objavio je hrvatski rukometni prvoligaš na svojim službenim stranicama. S njim odlazi i njegov dosadašnji pomoćnik Albin Eter.

"Uprava RK Nexe donijela je odluku o prekidu suradnje s Brankom Tamšeom, koji od danas više ne obnaša funkciju trenera prve momčadi", stoji u priopćenju našičkog kluba.

Slovencu je presudio poraz od Sesveta (38-33) u 1. kolu doigravanja hrvatske Premijer lige, a kako saznajemo iz izvora bliskih klubu, u Nexeu već duže vrijeme smatraju da je klub postao veći od Tamšea, odnosno da Slovenac više ne može pratiti ambicije kluba. Praktički se samo čekao jedan "kiks" da mu uruče otkaz, što se nakon poraza od Sesveta i dogodilo.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Branko Tamše preuzeo je klupu Nexea u siječnju 2021. i pod njegovim vodstvom ostvareni su neki od najvećih uspjeha kluba, od kojih svakako treba posebno istaknuti plasman na Final Four EHF Europske lige 2022. godine u Lisabonu.

Spomenimo da se u klupskim prostorijama našičkog kluba, u kontekstu Tamšeove zamjene, spominje i legendarni hrvatski trener Lino Červar, no tek treba vidjeti koliko je ta opcija realna s obzirom na to da se radi o čovjeku koji će u rujnu proslaviti 74. rođendan.

image
GORAN SEBELIC/CROPIX Cropix

"Ovim putem želimo zahvaliti gospodinu Branku Tamšeu na ostvarenim rezultatima i svemu što je napravio za RK Nexe te mu želimo puno sreće i uspjeha u budućnosti. O svim daljnjim potezima klub će pravodobno obavijestiti javnost", dodaju Našičani.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 09:29