DAMIR KRAJAC Cropix
KUP RUKOMETAŠA

U drugom polufinalu branitelj naslova uvjerljiv protiv Vinkovčana, sada će se boriti za 30. naslov

Zagreb je bio veliki favorit, ali je za Vinkovčane bilo važno kako će nastupiti na prvoj završnici
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 16. svibanj 2024. 21:07

Zagreb – Spačva 30:20 (14:8)

POREČ SD Žatika. Gledatelja 100. Suci: Pavić i Torbarina (Zadar)

ZAGREB. Mandić (5), Grbavac (6+1); Kos 7, Walczak 1, Faljić, Klarica 2, Gojun, Klis, Molc, Sirotić, Čupić 3 (2), Dibirov 6, Franković 2, Kavčić 4, Glavaš 3, Suholežmnik.

Trener Andrija Nikolić

SPAČVA: Kolar (6+1), Stojanović; Zovak 2, Maroš 3, Greganić 3 (1), Nađ, Žulj 2, Božičević 1, Matanović 4 (4), Šrajer, Lasić 2, Mažurana 1, Kuže 1, Mendeš, Arsić 1, Hideg.

Trener Josip Mečić

SEDMERCI: Zagreb 5 (3), Spačva 6 (5)

ISKLJUČENJA: Zagreb 4 minute (Suholežnik 8, 11), Spačva 8 minuta (Mažurana 9, Žulj 23, Arsić 49, Nađ 58)

IGRAČ UTAKMICE: Timur Dibirov


U drugom polufinalu branitelj naslova Zagreb igrao je protiv vinkovačke Spačve koja je prvi puta došla na završnicu u Poreč. Bilo je jasno da je Zagreb veliki favorit, ali je za Vinkovčane bilo važno kako će nastupiti na svojoj prvoj završnici. Oba su ispunili očekivanja, Zagreb plasmanom u finale u kojem će igrati za 30. naslov pobjednika Kupa, a Spačva sudjelovanjem u završnici.

Izgledali su Vinkovčani dobro, reklo bi se ‘pristojno‘. To nije razina Zagreba, posebno se to vidjelo u kontakt igri, makar treba reći da su Vinkovčani igrali dobar kontroliran rukomet, da je predvodnik toga bila vanjska linija Mažurana Kuže Maroš, da je Maroš bez kontakta zabio tri sjajna gola (kasnije mu je bilo teže), da je Matanović dobro pucao sedmerce. I tek kada je probranio Matej Mandić u finišu prvog dijela, Zagreb se ozbiljnije odvojio i na poluvrijeme otišao sa šest golova prednosti.

Zagreb je bio bez Srne, Klarica se nakon deset minuta povukao na klupu, nije bilo Horvata, otprije ni Ćavara. Krpali su se, Čupić je bio desni vanjski, a Dibirov se s krila uključio da bi olakšao posao suigračima. Spačva je igrala bez Pekića, Nađ i Žulj držali su obranu, ali su dvije izmjene bile previše, no Zagreb srećom nije bio pretjerano nadahnut. A i nije se lako baš uvijek motivirati.

I onda, klasika. Drugo poluvrijeme, lagano ubrzanje Zagreba i +10 (22:12) već u 41. minuti. Onda su s klupe ustali Sirotić, Molc, Franković, drugi dio branio je Grbavac, jedino je Dibirov radio cijelo vrijeme, jer drugog lijevog krila trenutno u Zagrebu nema. Zagreb je do kraja uspio održati razliku +10 i to je svakako lijepo postignuće mlade postave kojoj se na kraju priključio i Klis.

Linker
03. rujan 2024 03:27