SRDJAN VRANCIC/CROPIX
KONTROVERZNI DERBI

‘U subotu bi i Francuska izgubila u Kutiji šibica, tko god je bio u dvorani vidio je što se događa‘

‘Nije istina da se ne može igrati sa Zagrebom, nego nam ne dopuštaju da igramo‘
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 09. svibanj 2022. 15:41

Janko Kević, srednji vanjski Nexea, nije se nimalo ustručavao neposredno nakon utakmice PPD Zagreba i Nexea reći što misli. Kad imaš 36 godina i toliko utakmica iza sebe kao što ima ovaj Zagrepčanin kojem su Našice postale drugi dom, onda imaš pravo na mišljenje i ne zamaraš se hoćeš li svojom otvorenošću nekom "stati na žulj".

U izjavama nakon pobjede PPD Zagreba rekao je "nismo igrali samo protiv igrača PPD Zagreba, igrali smo protiv svega i svačega", pa "što se tiče same igre, svi koji se imalo razumiju u rukomet znat će što se dogodilo" i zaključio s "zašto naše utakmice ne sude Gubica i Milošević, najbolji hrvatski suci".

Emocije su jake nakon važnih utakmica, a kad se čovjek "ohladi" onda se obično hlade i izjave, pa nas je zanimalo kako Kević razmišlja nakon prospavane noći.

Pitali bismo jeste li nakon pogledane utakmice promijenili mišljenje, ali kako niste imali mogućnost za to ostat ćemo samo na zadnjem dijelu - jeste li promijenili mišljenje?

- Ne, vidjelo se nakon prvih 10 minuta u kojem će to smjeru ići, tko god je bio u dvorani to je vidio, a jedan moj prijatelj je ono što se dogodilo najbolje opisao rečenicom "u subotu bi i Francuska izgubila u Kutiji šibica". Nije istina da se ne može igrati sa Zagrebom, nego nam ne dopuštaju da igramo.

Utakmica je završila 9 razlike za Zagreb, svjesni ste da će mnogi pomisliti "zašto se Našičani uopće žale na suce kad su toliko izgubili". Pa eto, zašto se žalite? Što su to, po vama, suci napravili?

- Uvijek to moram objašnjavati, ali svjestan sam da oni koji nisu u rukometu neke stvari ne vide ili ne osjete što se događa na terenu. Jednostavno je, ne daju nam da nametnemo naš stil igre, borbenost, trku, da radimo prostor za naše vanjske igrače, zaustavljaju na prvom koraku svaki naš napad. Nismo mogli razviti naše napade, a pokazali smo puno puta u Europi ove sezone, pokazali smo i protiv GOG-a na posljednje dvije europske utakmice, kakav napad imamo. Istina je da je bilo i umora jer ova je utakmica došla nakon one u Danskoj, nakon putovanja i proslave, ali ovakav Zagreb kakav je danas nije bolji od nas 10 razlike kako je to bilo u ovoj utakmici.

image

Janko Kević

SRDJAN VRANCIC/CROPIX

Ali isti sudački par vodio je utakmicu u Našicama koju ste dobili?

- Tu utakmicu sam gledao s tribina jer se još nisam vratio nakon ozljede i u njoj smo imali normalno suđenje. Bilo je pogrešaka, ali pogrešaka i s jedne i s druge strane i zato smo i mogli pobijediti. Bio je to i dokaz da stvarno rastemo jer ranije nismo uspijevali dobiti ni takve utakmice. Sjećam se da sam stvarno imao osjećaj da je normalno suđenje i nisam bio jedini, ali nije se ponovilo, nažalost.

Jeste li se previše uvukli u "psihološke igrice", od priče s ulaznicama, preko toga tko sudi pa do toga da se utakmica ne može nigdje gledati osim u dvorani? Je li vas sve to uzdrmalo?

- Ne, mislim da smo zapravo bili pozitivno nabrijani. Naravno da postoji određeni strah što bi se sve moglo dogoditi, ali znali smo da ovaj Zagreb nije Zagreb od prije 10 godina, tu je puno igrača koji se još razvijaju, nije to momčad s puno velikih igrača, a mi osjećamo da imamo svoju šansu i da bi ovo trebala biti sezona u kojoj možemo do kraja. I ušli smo u utakmicu s optimizmom, ali nakon 10 minuta smo vidjeli u kojem smjeru to ide, imali smo odmah 6 minuta isključenja... Ma, volio bih da su to ljudi mogli sami vidjeti.

Nije li odlika pravih momčadi da se prilagode i kad je "sve protiv njih"?

- Pokušavali smo, ali vratio bih se na onu rečenicu "u subotu bi i Francuska bi izgubila u Kutiji šibica".

Hoće li biti drukčije u finalu Kupa idući tjedan? Bez obzira na to što tek trebate doći do finala (Bjelovar, pa Sesvete u polufinalu) to je utakmica koju svi očekuju pa nije prerano pričati o njoj.

- Sasvim sigurno ćemo biti odmorniji i doći s više dinamita. Probat ćemo barem u Kupu dignuti trofej iako nismo i nećemo odustati ni od prvenstva. Još je puno utakmica sa Zagrebom do kraja, analizirat ćemo i u čemu smo griješili u subotu iako ne mislim da se moglo drukčije završiti u njoj.

Hoće li se drukčije razvijati te iduće utakmice sa Zagrebom?

- Mislim da će biti puno veća borba nego u Kutiji šibica, svjesni smo na čemu smo, a duel Mandića i Vejina nam je pokazao kako će to izgledati. Ponavljam, mi nismo i nećemo odustati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 02:04