Ivan Čupić je bio najbolji igrač utakmice

 SRDJAN VRANCIC Cropix
PET RAZLIKE U ZAGREBU

Zagreb opet bolji od Nexea i samo ga jedna pobjeda dijeli od novog naslova prvaka Hrvatske

U prvom susretu doigravanja za naslov prvaka Hrvatske PPD Zagreb uspješniji od Nexea
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 21. svibanj 2022. 22:19

PPD Zagreb – Nexe 31:26 (16:15)

ZAGREB SD Trešnjevka. Gledatelja 500. Suci: Gubica i Milošević (Osijek)

PPD ZAGREB: Slavić (6+1), M. Mandić (3); Vistorop 4, Ćavar 4 (4), Faljić, D. Mandić 1, Klarica 4, Gojun, Srna 4, Klis, Musa, Matanović, Čupić 8, Obranović 2, Leimeter 1, Grahovac 3. Trener Ivica Obrvan

NEXE: Radovanović (7), Kuzmanović (4+1); Bakić 1, Barišić Jaman, Vejin 4, Jelinić 1, Vida 1, Manci Mičević 1, Blažević, Severac 5, Moslavac 2, Kević 5 (5), Tomić 1, Melić 4, Kavčić 1, Markušić. Trener Branko Tamše

SEDMERCI: PPD Zagreb 5 (4), Nexe 6 (5)

ISKLJUČENJA: PPD Zagreb 14 minuta (Srna 6, 25, Gojun 19, 32, Obranović 54 plavi karton, Musa 54 CK, Mandić 54, Grahovac 56), Nexe 16 minuta (Barišić Jaman 23, 25, 54 ck, Severec 26, Tomić 28 direktni CK, Blažević 31, Markušić 44, Manci Mičević ck 54)

IGRAČ UTAKMICE: Ivan Čupić


Zagreb vodi 4:2 u bodovima u doigravanju do 6 za prvaka Hrvatske i u srijedu u Našicama će imati prvu meč loptu ove sezone. Zagreb je dugo lomio otpor Nexea koje je bilo bez ozlijeđenog Jaganjca i jednostavno nije izdržalo utakmicu 60 minuta. Zagreb je bio moćniji i zasluženo vodi u seriji do 6 s trećom uzastopnom pobjedom u samo nekoliko dana.

Odlična i zanimljiva utakmica u prvih 30 minuta. Obrana Zagreba nije bila dobra kao u prethodnim susretima, a napad Nexea i bez ozlijeđenog Jaganjca koji nije bio u sastavu djelovao je brzo i jako dobro. Na početku je raspoložen bio Vejin, pa je nakon toga nastavio Severec, a sve su jako dobro radili s raspoloženim kružnim napadačima Tomićem i Kavčićem.

Zagreb je napadački bio bolji nego obrambeno, posebno je raspoložen bio Ivan Čupić koji je zabijao iz mrtvih kuteva, ali i presijecao kontre, a zanimljivo je da je Čupić promašio prvi penal odmah na startu, što nije baš uobičajena stvar.

Zagreb je bolje krenuo, vodio 8:4 u 14. minuti, no Nexe je bilo koncentrirano, dobro trčalo i brzo vratilo utakmicu u egal. U 22. minuti solo prodorom Severeca su izjednačili na 9:9 Našičani, ali je Zagreb ponovo poveo, pa se Nexe ponovo morao vraćati. Otežavajuća okolnost za Zagreb bila su dva isključenja Srne u 25. minuti, ali je u 28. minuti Tomić zbog udaranja u glavu Obranovića dobio crveni karton i Nexe je ostalo bez jako važnog kotačića u oba pravca. Problem je Mandić koji se u 15. minuti primio za zadnju ložu, ali se ubrzo vratio na teren. Razlog je vjerojatno bio grč. Poluvrijeme je završilo vrlo slično nedavnom porečkom (16:16 je bilo u Istri) s tim da je Zagreb uspio sačuvati prednost od jednog gola razlike.

Očito je bilo da je ogromna sparina razbila žestinu iz prethodnih susreta, jer u Kutiji šibica je bilo iznimno vruće. Nexe je bodrila mala skupina navijača glasno, a Zagreb je imao navijače potpomognute bubnjevima koji su dizali dobru atmosferu derbija. Dojam je nakon prvih 30 minuta da se Nexe nametnulo, da je Zagrebova obrana koja ga je krasila u dva nedavna susreta iščezla.

Zagreb je drugi dio počeo golom Ćavara iz penala i drugim isključenjem Gojuna i svjestan da ne popravi li obranu može doći u probleme. Obrvan je na gol poslao Mandića, tražio je to više u vratarskom smislu. No, napad je u borbi prsa u prsa s obranom Nexea djelovao sjajno i domaćin je imao prednost četiri gola razlike za devet minuta nastavka. Posebno je raspoložen bio tandem Srna – Klarica.

Nexe je krenuo s Bakićem u 5+1, ne bi li promijenilo tijek igre, ali je zaredalo pogreškama u napadu i dalo šansu Zagrebu da se odvoji na ozbiljniju razliku i učini susret mirnijim. Ćavarov gol iz penala digao ih je na +5 u 43. minuti što je bila najveća razlika do tada.

Tu je Nexe počelo pucati, utakmica se prelomila, Zagreb otišao na velikih osam golova razlike i mogao igrati mirno do kraja, iako su i Gojun i Srna imali po dva isključenja.

Nije prošlo bez incidenta koji je nastao nakon što je Obranović počupan za rame, pa su skočili svi a najžešći su bili Barišić Jaman i Musa kojeg je samo dobra volja suigrača zaustavila, premda ga je rijetko vidjeti ili nikada da izgubi živce. Najlošije je prošao Obranović s plavim kartonom i neće ga biti u idućoj utakmici u Našicama. Nažalost, nakon svega moralo se i to dogoditi i nastavi li ovako bit će toga još. Nažalost. Zagreb je nastavio s tri igrača u terenu.

Nakon prekida odlično je reagirao Radovanović, pa je Nexe smanjilo prednost Zagreba koja je ipak bila nedostižna

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 07:40