Silvio Ivandija

 RONALD GORSIC Cropix
SILVIO IVANDIJA

Zagreb ulazi u Kutiju šibica nakon velike pobjede u Norveškoj: ‘Sesvete su razvojni projekt, a oni su razina više‘

Nekdašnji trener Zagreba i Sesveta o njihovom nedjeljnom dvoboju u Kutiji šibica (18.00)
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 25. veljača 2024. 14:22

Danas u 2. kolu Lige za prvaka Zagreb u 18.00 sati u Kutiji šibica dočekuje Sesvete. Zagreb ulazi u utakmicu nakon velike pobjede u Norveškoj, ali vidno oslabljen bez Srne, Klarice, Moralesa i Kraljevića, dok Sesvete dolazi nakon velike pobjede u 1. kolu protiv Nexea. Nećemo to nazvati derbijem, jer za to nema osnove, ali da je susret zanimljiviji od ostalih s obzirom na situaciju, to svakako da.

Silvio Ivandija je trener koji je vodio i Zagreb i Sesvete između brojnih poslova u kojima je ostavio trag u hrvatskom rukometu, a danas je nažalost bez posla govori o tome kako gleda na nedjeljni dvoboj.

- Zagreb je dokaz da se momčad slaže od vratara, a to što Mandić radi na golu i Kuzmanović u Nexeu, nešto što dugo nismo viđali kod nas. U Zagrebu se vidi da imamo trenere i izvan onih koji nisu toliko glasni. Andrija Nikolić je je bitan kotačić u tom uspjehu. Iznenadili su sve u Norveškoj, dominirali su u svemu i Mandić je to začinio na golu svojim obranama i postavljenjem zbog kojeg su Norvežani pucali preko i oko gola. Zagreb ako uspije održati svaki obrambeni ritam može još napraviti puno dobrih stvari u Ligi prvaka. Ozljede su im problem, jer možeš iznenaditi svakoga bez bilo koga jednu dvije utakmice, ali biti u takvom stanju dobra u kontinuitetu je jako teško.

Jese li vas iznenadile Sesvete pobjedom protiv Nexea?

- To više nije iznenađenje, to se ponavlja već treću godinu. Sesvete su s Hršakov i Gavrićem postale zrelije kroz godine i svatko će teško uzeti bodove protiv njih. Moglo bi se lako dogoditi da njihova utakmica u Našicama odlučuje o drugom mjestu, a imaju plus pet golova u odnosu na Nexe. Za njih je utakmica u Poreču možda i ključ te priče.

Sesvete nastavlja rasti?

- Sesvete su razvojni projekt, jako dobro složen klub. Tomić, Jelovčić i Gavrić su tri igrača koje smo proteklih godina uveli iz podmlatka, Čapriću smo dali šansu, a škola koju predvodi Josip Cvetković stoji iza toga. Sesvete su bile prvak države u kadetskom uzrastu. Klub je posložen po svim linijama, ali to će ostati razvojna priča. Otići će neki, ali moraju nastaviti svojim putem. Koristilo im je igranje u Europi proteklih godina, a Cvetković kojeg sam spomenuo je jedan mladi trener kao dokaz da imamo dobrih mladih snaga u hrvatskom rukometu.

Pa se vratio još malo unazad.

- To isto se događalo s Ćavarom, Srnom i Klaricom kada su bili u Gorici s Andrijom Nikolićem i onda su otišli. Naša liga je kvalitetna, dobra razvojna liga, svi bi htjeli malo viši razinu, ali to je stvar financija u prvom redu.

Što očekivati od utakmice u nedjelju?

- S obzirom na silne ozljede u Zagrebu, pitanje je osjetljivo, ali kako god Zagreb je favorit i mislim da će ove sezone biti neprikosnoven u ligi. Zagreb je razina iznad i koliko god mu bilo teško naći će rješenje.

IHF nominacije za rukometaša godine

IHF je dao nominacije za najbolje rukometaše u prošloj godini. Sredinom ožujka objavit će rezultate. Tri su kandidatkinje u ženskoj i tri kandidata u muškoj konkurenciji. Kod žena su to Norvežanka Henny Reistad, Šveđanka Linn Blohm i Francuskinja Estele Nze Minko, a kod rukometaša Danac Mathias Gidsel, Nijemac Andreas Wolff i Francuz Ludovic Fabregas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 01:11