Slavlje Zagrebaša

 VLADO KOS Cropix
‘ZAGREB JE INSTITUCIJA!‘

Zagrebaši plesali pobjednički ples kod velikog rivala, kapetan poručio: ‘Odlazim, ali ću se vratiti!‘

‘Iskreno, malo mi je žao jer sam tu proveo jako dobre četiri godine‘, rekao je Mandić u slavlju
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 25. svibanj 2022. 21:27

Plesali su zagrebaši na centru vrućeg terena u Našicama i slavili 30. naslov u nizu. Makar mnogima zbog toga bodu oči, treba priznati da nije to lako baš 30 godina ponavljati. Mnogi su im željeli kraj, ali Zagreb je Zagreb priznao to netko ili ne.

Ivica Obrvan, trener zagrebaša, s razlogom je mogao biti zadovoljan raspletom. Četiri susreta u 20 dana s Nexeom i četiri pobjede.

image


VLADO KOS Cropix

- To svakako nije ni lako ni jednostavno. Nexe je pružio jak otpor. Mojim igračima čestitke za naslov u teškim uvjetima za igrati. Mogli smo jednostavnije privesti utakmicu kraju, ali smo na kraju bili iskusni I mudri zasluženo osvojili naslov. Imali smo napad za sedam razlike, malo je pala koncentracija, malo sam možda i ja pogriješio, sve je to razumljivo u takvim situacijama, ali nije se zakompliciralo do kraja. To je najvažnije. Zadnje dvije obrane mladog Mandića su bile sjajne, ali Slavić je izgledao jako dobro cijelu utakmicu, kao i cijela momčad večeras. Dokazali smo da je obrana naš forte koji nas je nosio cijelu sezonu. I dobro da je serija gotova, jer teško je igrati protiv istog protivnika stalno ovakve utakmice. Mislim da su svi na izmaku snaga.

image


VLADO KOS Cropix

Ivan Čupić proslavio je svoj prvi naslov prvaka Hrvatske u dresu PPD Zagreba.

- Super utakmica, pravi derbi. Znali smo kako je teško igrati u Našicama, bila je vruća atmosfera. Vodili smo stalno, ali smo usprkos padu pokazali karakter i sačuvali smo prednost. Zasluženo slavimo naslov i to je to. Sada se tome nema previše što dodati, sretni smo… To je ispunjenje cilja koji smo si postavili.

David Mandić odigrao je svoju posljednju utakmicu u Zagrebu i odlazi s naslovom i to kao kapetan.

- Iskreno, malo mi je žao jer sam tu proveo jako dobre četiri godine. Na kraju uspona i padova, puno smo osvojili. Mi smo institucija u Hrvatskoj i Zagreb je moja druga kuća, sve mi je dao i jednom ću mu se sigurno vratiti. Mislim da smo zasluženo prvi, nema nikakve mrlje, cijelu godinu smo bili bolji i sada sa četiri pobjede u četiri utakmice to samo potvrdili.

Dino Slavić na golu pravi u prvom trenutku. Bilo je puno povika na vratare kroz sezonu, no on i mali Mandić odradili su lavovski posao i sada to treba znati pohvaliti.

- Očekivali smo jaku utakmicu s malo golova. Znali smo što nas čeka u Našicama i odlično odgovorili svemu, vodili cijelu utakmicu i na kraju zasluženo slavili. U jednom smo se trenutku čak i opustili, pa smo morali spašavati živu glavu, ali najbitnije da smo osvojili naslov i dokazali da smo bolja momčad.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. srpanj 2024 05:41