Vlatka Mihoci

 Željko Hajdinjak/Cropix
REZULTATSKA KRIZA

‘Svi smo podbacili! Angažman igračica bio je ne nula nego minus 10. Čija je to odgovornost?‘

Nakon poraza od Dugog Sela, Željka Babića je na klupi Podravke zamijenio Antonio Pranjić
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 11. veljača 2023. 14:30

Nakon što je Željko Babić podnio ostavku koju je prihvatio Nadzorni odbor, u Rukometnom klubu Podravka održana je konferencija za novinare na kojoj se pojavila i direktorica Vlatka Mihoci. Okidač za kriznu situaciju bio je potpuno neočekivani domaći poraz od Dugog Sela ‘55, a novi trener postao je dosadašnji Babićev pomoćnik Antonio Pranjić.

- Željko Babić je trener koji ima svoj CV i postignuća u rukometu te je odabran u najboljoj vjeri i namjeri. Vjerovali smo da ćemo napraviti iskorak u odnosu na ono što smo imali u ranijim sezonama, i u radu, i u pristupu, i u novom načinu igranja rukometa. Očito da se dogodilo nešto na što nitko nije računao, a to je nedopustiv poraz protiv Dugog Sela. Iz tog razloga je gospodin Babić podnio ostavku koju je Nadzorni odbor prihvatio - rekla je Vlatka Mihoci, i sama bivša Podravkina igračica iz generacije koja je 1996. osvojila Ligu prvakinja.

image

Igračice Podravke Vegete

Željko Hajdinjak/Cropix

Sad su ciljevi niži u odnosu na ta slavna vremena, u Europi je uglavnom mučenje, ali s obzirom na ulaganja svakom je treneru jasno da se u Podravki od njega očekuju domaći naslovi.

- Mi smo se ovim porazom podosta udaljili od ostvarenja tog cilja. Neću reći da je to rješenje situacije, jer najlakše je promijeniti jednu osobu. Postavlja se pitanje odgovornosti igračica na terenu, jesu li one na toj utakmici svoj zadatak ispunile. Uvjeti u kojima naše igračice rade i treniraju su na najvišoj mogućoj razini. Ovdje imaju sve predispozicije.

Tko je uopće izabrao Babića, kakva je odgovornost ljudi koji donose te odluke?

- Kad se donose odluke o tome tko je trener, odnosno koje osobe ulaze u uži izbor, obavljaju se razgovori s ljudima iz Nadzornog odbora. Ako pritom mislite na izravnu odgovornost jedne osobe, odluke se ne donose samostalno. Mi nismo Babića izabrali kao osobu koja u rukometu nije napravila ništa...

Tko je odgovoran? Je li to direktorica, sportska direktorica, netko treći?

- Sam trener je preuzeo odgovornost. Miranda Tatari Šimunović je sve ovo vrijeme bila na porodiljnom dopustu i ona s ovime nema veze. Jedino je Hrupec smijenjen, prije toga sam svoj mandat dala na raspolaganje, isto kao i predsjednik Nadzornog odbora Ivan Pal. Ostavke su odbijene, nastavili smo raditi u najboljoj vjeri i namjeri da će to dati rezultata. Ovo smatram neuspjehom svih nas, jer mi smo svi klub. Svi koji smo uključeni u rad kluba smo podbacili, i ne možemo se praviti da se ništa nije dogodilo...

Čestitala je Mihoci ekipi Dugog Sela na pristupu i odigranoj utakmici.

- To je ekipa sačinjena od igračica koje su studentice ili rade, dakle osim rukometa se bave i nekim drugim poslovima, za razliku od naših igračica od kojih se velika većina bavi samo rukometom. Dio odgovornosti snosit će i igračice, na ovaj ili onaj način, i svi mi skupa koji radimo u ovome klubu. Da nam je lako, nije nam lako. Da smo svjesni propusta koji se dogodio, svjesni smo. Trebamo naći načina kako krenuti dalje. Hoće li micanje trenera, mene ili nekog drugog riješiti problem? Problemi će i dalje ostati.

Poručila je kako Podravka ne odustaje od zacrtanog kursa.

- Mi ćemo se i dalje držati smjera u kojem smo krenuli. Okupili smo sve što u Hrvatskoj predstavlja potencijal, a te cure koje igraju za nas su i reprezentativke. Na utakmici s Dugim Selom angažman je bio ne nula, nego minus 10. Hoćemo pričati o odgovornosti? Čija je to odgovornost?

Hoće li Pranjić kao mladi domaći stručnjak ovaj put dobiti pravu priliku, ili će opet biti ‘vatrogasac‘ dok se ne nađe netko s CV-jem?

- Za ovakvu situaciju nismo imali plan B. Prije svega moramo porazgovarati s Antonijom i vidjeti njegove želje i mogućnosti. Znam da je spreman preuzeti odgovornost - zaključila je Vlatka Mihoci.

Novi trener Antonio Pranjić

"Igračice vrijede puno više nego što su dosad pokazivale"

Vidi li se Pranjić dugoročno na klupi Podravke?

- Spreman sam preuzeti ulogu glavnog trenera. Nadam se da ću dobiti pravu priliku i da to neće biti samo privremeno, da pokažem što sve mogu i znam, da cure pokušaju ostvariti sve što ja želim i da se vidi koliko će to biti dobro. Kao što svi znate, Podravka je rukometna institucija, i svi pamtimo ljepše dane u Europi. Nažalost, već neko vrijeme taj rezultat izostaje, svi koji vole klub htjeli bi vidjeti onu staru slavu. Uvjeren sam da ove igračice koje imamo u ekipi vrijede puno više nego što su to pokazivale na terenu, i nadam se da ću zajedno sa svojim stožerom to vrlo brzo uspjeti pokazati. Protiv Dugog Sela smo prvi put na domaćem terenu u hrvatskom prvenstvu izgubili od ekipe koja nije Lokomotiva. Naravno, čestitam Dugom Selu na zasluženoj pobjedi, ali takav je poraz za nas nedopustiv. Moramo napraviti totalni ‘restart‘ u našoj ekipi i u našoj igri – jasno je poručio Pranjić. (gčm)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 19:07