Nenad Šoštarić, trener Lokomotive

 DAMIR KRAJAC/CROPIX
SLAVLJE LOKOSICA

Zagreb slavi novu titulu prvaka: Klub ostvario najveći uspjeh u povijesti i obranio krunu

Izabranicama Nenada Šoštarića ovo nije pošlo za rukom ni u vremenima bivše države
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 20. svibanj 2023. 18:28

LOKOMOTIVA - DALMATINKA 34:19 (17:7)

ZAGREB - Dvorana II Doma sportova. Gledatelja 200. Suci: Emanović i Mikić (Štivica).

LOKOMOTIVA: Ivančok (10), Novosel (2+1), Kraljević (1); Burić 1, Tupek 2, Malec 6 (5), Birtić 2, Posavec 4, Ćurić 1, Dramac 2, Petika 4, Japundža 3, Kaluđerović 3, Lisjak 2, Škarić 1, Mehmedović 3. TRENER: Nenad Šoštarić.

DALMATINKA: Vugdelija (6), K. Jerković; Gustin 3, Galov, G. Zelić 2, Lovrić 1, A. Jerković, A. Zelić 11 (3), Žderić, Barbir, Oršulić, Burđelez 2 (1), Jelčić. TRENER: Ivan Jerković.

SEDMERCI: Lokomotiva 5 (5), Dalmatinka 5 (4). ISKLJUČENJA: Lokomotiva 6 minuta (Kaluđerović 22, 29, Japundža 39), Dalmatinka 4 minute (Burđelez 6, A. Zelić 17).

Lokomotiva je peti puta u povijesti prvak Hrvatske. Lokomotiva je obranila lanjski naslov i ostvarila najveći doseg u 77-godišnjoj povijesti kluba, dvaput zaredom uzela titulu. To joj prije nije pošlo za rukom ni u bivšoj državi, ni u Hrvatskoj, i curama Nenada Šoštarića kapa do poda. A mnoge su velike igračice prodefilirale u dresu Lokomotive svih prošlih godina. Ostat će zapisano da je Šoštarićeva ekipa predvođena Stelom Posavec ostvarila pothvat na ponos zagrebačkog sporta.

Pokazala je Lokomotiva i raskoš u poluvremenu s dvije mlade generacije koje su osvojile hrvatske naslove. Radi se, ali novac nikako da krene.

Prošle su najtežu sezonu ikada, tešku i traumatičnu Ligu prvakinja prije koje su ostale bez nekolicine važnih igračica. Onda su u domaćoj ligi pobijedile sve osim Podravke u Koprivnici, domogle se završnog turnira Kupa, a jednoj takvoj ekipi takav je program i ritam paklen i za sve što su izdržale zaslužile su veliki pljesak.

Podravka je prije Lokomotive odigrala svoj posljednji susret ove lige u Koprivnici i svladala Zamet 20 golova razlike i bilo je jasno da Lokomotivi za naslov igraju bod ili dva. No, lokosice su dobro ušle u utakmicu i od samog početka tu neke velike dvojbe nije bilo. Dalmatinka ima glavu i rep, za što je najzaslužniji Ivan Jerković, ali nema specifičnu težinu za suprotstaviti se Lokomotivi u ovom trenutku. I makar su Burić, pa Japundža malo zabijale, pa malo previše promašile, to se nije osjetilo, prednost Lokomotive je stalno rasla i u 27. minuti dosegnula 10 golova razlike (17:7). I tu je sve bilo apsolutno jasno, makar ne treba raditi ražanj dok je zec u šumi. Anđela Zelić jedina im je uspjela pružati otpor, pa se nakon nekog vremena pritisak na najbolju igračicu Dalmatinke pojačao, što je rezultiralo povećanjem prednosti Lokomotive.

Šoštarić je bez obzira na deset razlike i na samo šest primljenih golova iz igre, svih šest od Anđele Zelić, našao razlog za biti ljut, ali je kroz to inzistirao na maksimalno ozbiljnom pristupu i u drugom poluvremenu. Dalmatinka je pokušala zadati 5-1 obranu Lokomotivi, no to je bilo fizički prenaporno za ekipu koja napadom nije uspjela kazniti sve propuste Lokomotive. Domaće su igrale mirno i bez problema utakmicu privele kraju. Što se ostalog tiče, Anđela Zelić zaustavila se na 11 pogodaka. Bravo! Šoštarić je dao prilku najmlađima, branila je Kraljević, odličnom se pokazala Mehmedović na lijevom krilu. Prigodno u svakom slučaju.

E sad, što će biti sljedeće sezone, to još nitko sa sigurnošću u Lokomotivi nije mogao odgovoriti. Zna se samo da odlaze Posavec, Birtić, Petika i Ivančok, da dolaze Gladun i vjerojatno Prkačin, za ostalo će se tek vidjeti. A bez ostalog sljedeća sezona bit će još puno puno teža. Važne su odluke pred vodstvom kluba.

Pehar je na zapisnički stol s medaljama stigao na sredini drugog poluvremena, dok ga je na kraju utakmice kapetanici Steli Posavec uručio ga je u ime Hrvatskog rukometnog saveza glavni tajnik Damir Poljak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 14:29