Antonio Pranjić

 IVAN BRKIĆ/RK PODRAVKA VEGETA

Zašto je smijenjeno trenersko otkriće u Hrvatskoj? O dvije velike pobjede nije se ni raspravljalo

Novi trener bit će proslavljeno hrvatsko rukometno ime, a s dosadašnjim se raspravlja o novoj ponudi
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 05. lipanj 2023. 21:56

O Antoniju Pranjiću, treneru Podravke Vegete koji voljom kluba odlazi s te pozicije po isteku ugovora, raspravljalo se u ponedjeljak i na Gradskom vijeću Koprivnice. Nije to ništa neobično, jer je Grad Koprivnica 99-postotni vlasnik Rukometnog kluba Podravka.

Vijećnik Mreže Ivica Suvalj upitao je gradonačelnika Mišela Jakšića (SDP) zašto je Pranjić smijenjen, a dokazao se izvrsnim osvojivši Kup na završnici u Poreču.

– Što se tiče RK Podravke tu ćete se morati obratiti predsjedniku Gradskog vijeća Ivanu Palu (HSS), ujedno i predsjedniku Nadzornog odbora RK Podravke. Nisam sretan u kakvom je stanju klub, a nisam sretan ni rezultatima unazad zadnjih godina – odgovorio je Jakšić.

Novinari Glasa Podravine i Prigorja nakon sjednice su Pala upitali zašto mladi stručnjak nije dobio povjerenje, a on je odgovorio da ‘‘Pranjić nije smijenjen kako to insinuiraju mediji, nego mu je istekao ugovor kojeg je potpisao nakon što je Željko Babić podnio ostavku‘‘.

– U tom trenutku je bilo logično da klub do kraja sezone preuzme njegov prvi suradnik, odnosno Pranjić. U međuvremenu smo došli u kontakt s Ivicom Obrvanom za kojeg je bespredmetno objašnjavati što njegovo ime znači u kontekstu domaćeg rukometa – rekao je Pal.

Odluku o novom treneru donijelo je, kaže, vodstvo kluba, dok je Obrvanova prednost bila veće iskustvo. Pranjićev rad, ‘kemija‘ s ekipom te u konačnici dvije sigurne pobjede protiv Lokomotive očito se prilikom odlučivanja nisu ni uzimali u obzir.

– Naravno, mi bismo silno željeli da Pranjić ostane u klubu i upravo sada se s njim razgovara o konkretnoj ponudi. Mi ga vidimo kao direktora omladinskog pogona.

Razgovori su u tijeku, vidjet ćemo što će iz svega ispasti. Ako Podravka doista želi zadržati Pranjića, tada bi i financijskom ponudom trebala pokazati da ga cijeni.

Pal je na kraju razgovora osjetio potrebu istaknuti još nešto.

– Ipak, moram reći da osvajanje kupa u Poreču nije vrhunski rezultat. Vrhunski rezultat u prošloj sezoni bilo bi osvajanje Kupa, prvenstva i prolazak grupe u Europskoj ligi. Dobro je da smo osvojili kup u Poreču, ali to nije nešto fenomenalno – rekao je Pal.

Činjenica je pak da je Pranjić ekipu preuzeo tek nakon što su prokockani i prvenstvo i Europska liga, pod vodstvom Babića koji je bio odabir klupskog vodstva kao dokazani stručnjak od kojeg su se očekivali veliki rezultati. Pranjić je s istim kadrom pokazao da Lokomotiva ipak nije bila toliki bauk...

Na kraju je Pal dodao da će Pranjiću vrata kluba uvijek biti otvorena za povratak odluči li otići iz Podravke.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 04:42