Tin Lučin i Ivan Martinović

 Ante Čizmić/Cropix
POVRATAK NAKON OZLJEDE

Bio je senzacija na Euru, sad može postati ključno rješenje za Hrvatsku: ‘Možda se i bratu otvori prilika‘

‘Treninzi su super, tu sve štima, sve ide lako, ali trening nikad nije utakmica‘, kaže Tin Lučin
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 04. studeni 2023. 12:10

Tin Lučin (24) bio je naša senzacija na prošlom Euru u Mađarskoj. S tim je samo pokazao kakav je njegov potencijal i svi su s razlog očekivali da postane nositelj igre jedne nove generacije hrvatskog rukometa. No uz sve dobro što je pokazao u protekle dvije godine, on to još uvijek nije postao.

Zaustavili su ga problemi s ozljedom, jedno ga vrijeme nije bilo, čak i kada je dolazio nije mogao dati sve najbolje od sebe, ali sada je ponovo tu i imamo razloga misliti da će ponuditi neko važno rješenje Goranu Perkovcu kada je naša igra u pitanju.

Logično je prvo upitati kako je zdravlje?

- Evo, mogu reći da je sve u najboljem redu. Dugo sam vukao ozljedu skočnog zgloba, jedan ligament, drugi ligament… Jedno sam se vrijeme krpao, no onda je sve završilo operacijom koju sam obavio u Poljskoj i sada je sve u najboljem redu. Ono što mi nedostaje je da nisam zbog operacije pripreme za sezonu odradio maksimalno, uletio sam u igru brzo i sada se sve to pomalo tek slaže na svoje mjesto. Nije uvijek sve top, ali ide pomalo.

Sada trenirate u Poreču bez problema?

- Istina, i baš mi odgovara to, jer utakmice je previše, a treninga jako malo, a kada nema dovoljno treninga, sve je puno veći problem.

I kako se radi u Poreču?

- Dobro, zanimljivo. Mislim da pokušavamo naći najbolja rješenja, probamo sve obrane, više načina napada.

image
Jozo Čabraja/Kolektiff

I s kakvim potencijalom raspolažemo, čemu se nadati na Euru?

- Uh, to je jako teško pitanje, na koje je u ovom trenutku nemoguće naći odgovor. Treninzi su super, tu sve štima, sve ide lako, ali trening nikad nije utakmica. Da se razumijemo, ni prijateljske utakmice nisu neko sigurno rješenje, jer u njima nikad nitko ne može pokazati sve, pa je tako istina samo natjecanje. E sad kako će to izgledati u Njemačkoj, teško mi je reći, ali mi radimo sve da to izgleda dobro.

Protivnici su nam šareno odigrali prve trening utakmice?

- Vidio sam da je Austrija dobila Portugal, da je Rumunjska pometena u Crnoj Gori, da je Španjolska lako riješila Nizozemsku s kojom smo i imali problema. To samo govori da je Španjolska top reprezentacija, ali i to da ostale nisu bezazlene da ne bi mogli napraviti rezultat ako im se ukaže prilika. Španjolska je vrlo detaljna, imam priliku raditi sa španjolskim trenerom u klubu i dobro znam koliko drže do detalja u svakom pogledu. Bit će svima težak protivnik, nama prvo, jer otvaramo s njima.

Vaša Wisla ne briljira ove sezone, očekivalo se puno više nakon što ste lani igrali četvrtfinale Lige prvaka?

- Svi smo očekivali više, ali do Celja nismo imali bodova. Mislim da je momčad OK, da je velika većina ostala, da igramo dobar rukomet, da nas nitko osim Veszprema koji je ove sezone izrazito jak nije nadigrao, ali sve smo gubili u zadnjih 10 minuta. To se može okrenuti, ali za prolaz dalje trebat će nam neka senzacija, jer Porto je već odmaknuo na šest bodova i bit će to jako težak posao za nas.

Trebali smo imati dva Lučina u reprezentaciji?

- Da, lijepo saznanje. Fran je ostao na popisu rezervi, ali ono što je najvažnije je da brani dobro, da je Vojvodina kao klub jako narasla i dobro je za vidjeti da tu uvijek postoji netko jak, jučer Vardar, danas Zagreb, pa Nexe, pa Vojvodina, pa Celje. To je jako važna stvar. Vraćam se Franu, najvažnije da on brani dobro, a prilika ako se ukaže uvijek je velika stvar.

Linker
28. travanj 2024 11:52