Luka Cindrić i Domagoj Duvnjak

 ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
LIJEČNIK OTKRIO DETALJE

‘Brzi testovi bili su negativni! Duvnjak i Cindrić? Situacija je nepredvidljiva, ne možemo biti sigurni...‘

‘Sutra ćemo se ponovno testirati, a dečki imaju samo blaže simptome‘, kaže dr. Tomislav Kukin
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. siječanj 2022. 16:34

Hrvatsku rukometnu reprezentaciju zadesila su prva dva slučaja igrača pozitivnih na koronavirus. Kao što smo ranije objavili, na danas odrađenom PCR-testu pozitivni su bili Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić, ključni igrači u sastavu Hrvoja Horvata za Europsko prvenstvo što će 13. siječnja početi u Mađarskoj.

Oni se za sada osjećaju dobro i imaju blaže simptome. Prema propisanom protokolu Domagoj i Luka stavljeni su u izolaciju. Svi ostali igrači i članovi stručnog stožera negativni su i nastavljaju s redovitim treninzima - otkrili su iz HRS-a.

Detaljnije pojašnjenje situacije u naknadnoj je izjavi dao dr. Tomislav Kukin, liječnik hrvatske rukometne reprezentacije.

- Izgleda da nemamo sreće ni sa time. Provodimo sve one mjere kakve su već predviđene u ovim okolnostima. Nakon antigenskih testiranja, danas smo napravili i PCR-testove, a dva igrača su pozitivna. Testiranje je opravdalo svoju svrhu - rekao je dr. Kukin pa dodao:

- Zanimljivo je da su nam ti brzi antigenski testovi svi bili negativni pa smo mislili da smo se već izvukli, ali dvojica su pozitivna. Sad ćemo se ponašati po protokolu kojeg je Europska rukometna federacija (EHF) namijenila za ovakve situacije. Igrači idu u izolaciju, a mi ćemo se sutra opet testirati, da ne bi bilo da je netko naknadno pozitivan - dodaje.

Liječnik Kauboja dodaje da će se situacija sada pratiti praktički na bazi sata...

- Iako su tu srećom prisutni tek blaži simptomi i iako mislim da će se dečki iz toga izvući bez problema, ovakve situacije su nepredvidljive i nikad ne možemo biti sigurni u to hoće li oni na kraju biti sposobni za adekvatnu igru. Mi se nadamo da hoće - kaže dr. Kukin.

Linker
19. travanj 2024 23:16