Lino Červar

 MARIUS BECKER Dpa Picture-alliance Via Afp
LEGENDA SE POŽALILA

Červar: ‘To je za mene bilo poniženje... Takva farsa i igrokaz. Želio bih vidjeti njihov životopis‘

‘Interesira me što o tome misli krovna institucija hrvatskoga sporta, a to je Hrvatski olimpijski odbor‘
Piše: SNObjavljeno: 25. veljača 2023. 23:14

Hrvatski su rukometaši na proteklom Europskom prvenstvu osvojili tek deveto mjesto, što se u domaćoj sportskoj javnosti - u odnosu na sve uspjehe ostvarene prethodnih godina - smatra podbačajem.

Stoga je smijenjen izbornik Hrvoje Horvat, a dužnosnici Saveza ‘zahvalili‘ su se i proslavljenome hrvatskome treneru Lini Červaru.

Samo mjesec dana nakon što je razriješen s dužnosti koordinatora struke Hrvatskoga rukometnog saveza, Červar je dao ekskluzivan intervju za Sport Klub.

image

Lino Červar

ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

- To se dogodilo u predvečerje obilježavanja prve i jedine titule svjetskog prvaka koju smo osvojili. Takvom farsom i igrokazom se odnositi prema meni... Za mene je to bilo veliko poniženje. Želio bih vidjeti životopis ljudi koji su donijeli tu odluku, izjavio je Lino te potom dodao:

- I još nešto. Jako me interesira što o tome misli krovna institucija hrvatskoga sporta, a to je Hrvatski olimpijski odbor, Nacionalno vijeće za sport i resorno ministarstvo turizma i sporta. Zanima me kako oni gledaju na to poniženje, rekao je bivši trofejni hrvatski izbornik.

Razgovor u cijelosti možete pogledati u nedjelju 26. veljače u 19.30 na SK1.

Linker
24. travanj 2024 20:25