Tea Pijević

 RONALD GORSIC Cropix
POZADINA DEBAKLA

Čovjek koji je stvorio Kraljice šoka: ‘Tea Pijević je sve rekla tom izjavom. Ja neću pametovati i osuđivati‘

Bivši izbornik i čovjek koji je stvarao ovu reprezentaciju "od nule" žali za propuštenom prilikom
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 13. prosinac 2023. 10:48

Nenad Šoštarić je stvarao žensku reprezentaciju “od nule” i vratio je u život. Tada kada je počinjao postavljen je cilj proboja prema Parizu, dok sada taj cilj nije ostvaren. Šoštarić je gledao Svjetsko prvenstvo na televizij, otprije koji mjesec je trener rukometaša Zagreba, trenutno na bolovanju jer je tek operirao kičmu i oporavlja se, ali logično je da ga sve što se događalo u Švedskoj proteklih dana nije ostavilo ravnodušnim.

- Ne bih volio to komentirati, jer ako je netko želio ostvariti zacrtano, to su željele te cure koje su bile tamo. Sama Tea Pijević je rekla da je ovo tragedija za hrvatski ženski rukomet i time je sve rekla. Imali smo bitno slabiju Crnu Goru i Mađarsku koja je bila slabija nego obično na posljednjim natjecanjima, dok smo mi prvi put bili kompletni. E, sad, bilo je situacija koje su realne, da smo imali ozlijeđenih, da neke nisu igrale dugo, ali istovremeno Valentina Blažević koja nije dugo igrala, uz Dejanu Milosavljević, bude naš najbolji napadač na Svjetskom prvenstvu

image

Nenad Šoštarić

ROBERT FAJT Cropix

Trenerske vizije

Sam je odgovorio na sljedeće pitanje...

- Prije svega dobru obranu ova reprezentacija ima kao svoj najveći adut. Imali smo i odličnu Teu Pijević koja je to nadopunila u važnim utakmicama, ali to nismo nismo iskoristili na najbolji mogući način.

Što kažete za Ivicu Obrvana kao vašeg nasljednika?

- Svaki od nas trenera ima svoju viziju, što je u redu. I jako je nezgodno te stvari komentirati, jer znam da je svaki od njih u stožeru želio najbolje. Mogu reći da je sam znao žmirečki koja mi je prva sedmorka i onda sam tek mijenjao, dok sam bio u reprezentaciji. Razgovarali smo dugo prije Svjetskog prvenstva, iskreno sam prenio Obrvanu svoja razmišljanja.

Vratio se na Mađarsku?

- Sve cure u Mađarskoj reprezentaciji igraju jake utakmice svaki tjedan, za razliku od naših koje nisu klupski na toj razini. I to se vidjelo u završnici. Mi 17 minuta nismo zabili gol iz igre, a ako se vratimo na Dansku prije tri godine sve je bilo različito...

Francuska me oduševila

I što dalje?

- Ova reprezentacija ima potencijal, ima vrijednost, samo je pitanje životnih preokupacija kako će sve to ići. Györ je osvojio naslov prvaka Europe sa samo jednom igračicom koja ima manje od 30 godina. Kod nas su Tea Pijević i Katarina Ježić najstarije, ali vjerujem da će još igrati. Velika šteta je da nismo uspjeli, jer nemamo veliku bazu igračica. Zato moramo okupiti najbolje i dosljednim radom dovesti ih do nove velike prilike, ona u sportu ako si pravi uvijek dođe. Najveća stvar vezana uz sve to je kako će se naše mlade igračice razvijati u budućnosti. I još jednom ću ponoviti, ne mogu i ne želim pametovati i osuđivati, jer znam da su svi su htjeli najbolje, ali nisu uspjeli.

I sad malo o četvrtfinalu i prognozi za završnicu?

- Francuska me oduševila protiv Norveške, to je bila najbolja utakmica na turniru. Krumbholtz je dosljedan, napreduje, Foppu koja je bila samo napad sada je obrana, doveli su novu ljevakinju, novo desno krilo Granier. Norveška nije znala šta da napravi u napadu. A kad imaš Reistad, Oftedal, Mork, Breistol onda je to stvarno problem... Nizozemska je odigrala jako lijepo, ima odličnu reprezentaciju u kojem je dosad nezamjenjiva Tes Wester treći vratar, dok je bilo bez nje sve nezamislivo do sada. Norveška i oni, bit će strašna utakmica u četvrfinalu. Dobra je i Njemačka koja ide na Švedsku i tu je sve otvoreno. Danska protiv Crne Gore ne bi trebala imati velikih problema proći u polufinale - zaključio je Nenad Šoštarić.

Linker
27. travanj 2024 17:55