Luka Cindrić

 ANTE CIZMIC Cropix
PIŠE PREDRAG ŽUKINA

Da, imali smo te Dance u šaci, ali od istine se ne smije bježati. Četvrtfinale? Nećemo ga vidjeti!

Neće dečki imati miran san do kraja turnira, jer kako god završi ovo, postavlja se jedno pitanje.
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 20. siječanj 2023. 06:07

U mišju rupu natjerali su hrvatski rukometaši dvostruke svjetske prvake Dance u Malmö Areni pred više od 10 tisuća njihovih navijača u prvom poluvremenu utakmice koja je bila "biti ili ne biti". Poraz je donosio kraj svih nadanja, pobjeda je donosila produženje nada u prolaz u četvrtfinale kao i nastavak nadanja da se nakon olimpijskog turnira u Tokiju neće propustiti i Pariz 2024.

Remi?! Remi je, nažalost, donio gotovo potpuno jednaki epilog kao poraz, Hrvatska četvrtfinale neće vidjeti. Cindrić je zaigrao simultanku, nekoliko je pruta brzinski provozao dansku obranu, zabio četiri brza pogotka. Nakon 20 minuta igre na semaforu je stajalo pomalo nestvarnih četiri razlike za Horvatove igrače (12-8). Doslovno sve je štimalo u igri Horvatovih izabranika, odigrali su 30 majstorskih minuta kakvih na velikom natjecanju nismo vidjeli još od EP-a u Švedskoj prije tri godine kad je osvojeno veliko srebro, zadnje hrvatsko veliko odličje.

image

Marin Šipić

ANTE CIZMIC Cropix

Dvostruki svjetski prvak u nizu bio je na konopcima, veliki Mikkel Hansen i njegovi suigrači na trenutke nisu znali što im se događa. Kako to često u rukometu biva, neke propuštene prilike naših igrača vratile su protivnika u igru; uz malu asistenciju španjolskih sudaca Danci su "preživjeli". Mladi Filip Glavaš zabio je ukupno osam golova, odigrao je utakmicu karijere kao i iskusniji Marin Šipić koji je zabio devet puta.

Kobnom se pokazala prva utakmica na turniru kad su nas nadvisili Egipćani i sada ostaje samo teorija. Teorija koja se neće ostvariti jer će Danci, ako i izgube od Egipćana, imati puno bolju ukupnu gol razliku koja će biti presutna za prolaz. Sljedeća utakmica protiv Belgije i ona protiv Bahreina u zadnjem kolu ništa posebno neće donijeti, no otvaraju mogućnost plasmana na deveto mjesto koje ipak može donijeti "vizu" za olimpijske kvalifikacije.

Horvat i njegovi igrači neće sljedećih dana imati miran san, neće ga imati ni u sljedećem periodu. Kako god prošli i koji god plasman ostvarili u Švedskoj, od istine se sada više ne smije bježati. Poslije srebra na EP-u u Švedskoj, ovo je već treće natjecanje na kojem su kiksali.

image

Hrvoje Horvat

ANTE CIZMIC Cropix

Očajno 15. mjesto na SP-u u Egiptu 2021., osmo mjesto na EP-u u Mađarskoj i izostanak s olimpijskog turnira u Tokiju dobili su novi neželjeni nastavak. Ova se "franšiza" u hrvatskom rukometu ne sviđa nikome, mnogi već postavljaju pitanje o(p)stanka Hrvoja Horvata na klupi reprezentacije, otvorenim ostaje ono najvažnije pitanje - kako dalje?! Ne na način koji su nam naši rukometaši prezentirali posljednjih nekoliko godina; nešto hitno treba mijenjati...

Linker
24. travanj 2024 04:24