Izbornik Dagur Sigurdsson

 SVEIN ANDRE SVENDSEN
‘DALEKO ISPOD RAZINE‘

Danci ostali šokirani izdanjem Hrvatske: ‘Sramotno je kako su odigrali‘

Posebno je neuvjerljiva bila napadačka igra Sigurðssonovih igrača u prvom poluvremenu
Piše: SNObjavljeno: 12. svibanj 2024. 18:34

Hrvatska rukometna reprezentacija doživjela je jedan od najtežih poraza u povijesti. Danski rukometaši slavili su s 37:22 u sklopu jakog prijateljskog turnira odigranog u Oslu.

Bila je to izrazito loša predstava izabranika Dagura Sigurdssona, posebno je neuvjerljiva bila napadačka igra u prvom poluvremenu, a podatak o jednom zabijenom pogotku u posljednjih 18 minuta prvog dijela u punom obimu prikazuje potpunu nemoć hrvatskih rukometaša.

Danci su prvu dionicu zaključili nedostižnim vodstvom od 10 pogodaka, Hrvatska je u nastavku zaigrala nešto bolje, ali nedovoljno za popravak cjelokupnog dojma. Izjava danskog rukometnog stručnjaka Benta Nyegaarda za TV2 najbolje je opisala izdanje hrvatskih trupa:

- Ovo je bilo sramotno od Hrvatske. Bilo je daleko ispod uobičajene razine Hrvatske, ali to ništa ne umanjuje trud Danske u današnjem susretu.

S druge strane, Danska je odigrala izvrsnu utakmicu i ‘iskupila‘ se za ne toliko dominantnu predstavu protiv norveških rukometaša, s kojima su dan ranije odigrali 36:36.

- Danas je drugačiji izraz i drugačiji sjaj u očima. To je zapravo ono što me jučer najviše razočaralo. Mislim da su dečki danas to dobro ispravili. Svaka čast igračima - poručio je danski izbornik Nikolaj Jacobsen.

Linker
12. svibanj 2024 18:35