ATTILA KISBENEDEK Afp
‘ŠOKIRANI SMO REZULTATIMA‘

Danci u panici, evo što su napravili uoči okršaja s Hrvatskom! Drugi hrvatski protivnik već je teško pogođen

‘Duboko sam razočaran, a rekao bih i da smo šokirani nakon svega‘, žale se i Islanđani
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. siječanj 2022. 11:19

Rukometno prvenstvo je obilježila pandemija koronavirusa koji se šiti među sudionicima. Neke su države, poput Hrvatske, desetkovane virusom i teško sastavljaju ekipu uoči svake utakmice, dok su drugi ipak bolje prošli.

Među onima koji za sada nekako izbjegavaju virus je i Danska koja iduću utakmicu igra baš protiv Hrvatske. Uoči ove važne utakmice danski izbornik Nikolaj Jacobsen nije htio ništa prepustiti slučaju. Strah od pozitivnih rezultata prije subotnjeg okršaja s Hrvatskom i kod njih je sve veći, pa je svim igračima sa šireg popisa (njih 35!) poslan mail da krenu s PCR testovima kako bi Jacobsen znao koga ima na raspolaganju u slučaju da mu se virus probije u ekipu što je, čini se, samo pitanje vremena.

"Trenutno imamo kompletan kadar u igri. Za početak svi moraju napraviti PCR test i još držimo palčeve da nećemo dobiti ništa", pojasnio je izbornik pa otkrio da je ipak prisutan strah od zaraze:

"Svi smo svakodnevno u strahu. Samo sjedimo, čekamo rezultat testova i nadamo se najboljem. Sve to s koronom je suludo i uznemirujuće. Stalno prijeti i moram reći da je je teško ostati fokusiran na rukomet", opisao je izbornik Danske mučno stanje na Euru.

Jacobsen kaže kako nitko nije zamišljao ovakav Euro.

"Mislim da nitko nije zamišljao da će se ovako razvijati. Vjerojatno smo bili svjesni da će biti nekih slučajeva, ali da se ovako razvija to nitko nije mogao ni sanjati. Ne znam čak bili li mogući balon išta promijenio u ovim okolnostima. Virus bjesni u ovom trenutku. Evo sedam igrača Islanda nije igralo zbog toga, a mi smo igrali sa ostatkom. Što da kažem? Ne možemo ništa učiniti. Turnir se nastavlja. Mislim da svi imamo strah svaki dan. Svi sjede i čekaju rezultate testova. Ne preostaje vam ništa drugo nego držati fige da nam se ništa neće dogoditi."

Danska je još dobro i prošla s obzirom na to da im se virus nije još probio u ekipu, dok je Hrvatsku već dobro namučio i vjerojatno ju koštao još kojeg gola i boljih igara. Danska i Hrvatska se sastaju u subotu u 20:30, a Kauboji tu utakmicu moraju pobijediti ako žele ostati u kombinacijama za nastavak natjecanja.

"Svi želimo pobijediti na pošten način i igrati sa i protiv najboljih igrača svijeta. Ali to se sada ne može učiniti. Ipak, moramo biti zadovoljni zasad u ovim okolnostima. U drugom poluvremenu samo su Gidsel i Mensah išli na glavu i rješavali stvari. I iskreno sretni smo da je Gidsel ponovo dobro nakon zaraze. On nam svojom igrom i pristupom znači mnogo, jedan je od najbolji na svijetu na tom mjestu. Inače, bili smo jako površni i nisam zadovoljan kako je to izgledalo generalno. Previše smo griješili, a to je nedopustivo", kaže Jacobsen o prošlim susretima pa najavljuje borbu s Hrvatskom za polufinale:

"Ništa ne možemo planirati, samo se nadati da ćemo utakmicu dočekati u optimalnom stanju. Hrvatska je uvijek motiv, dobro stojimo s njima u posljednje vrijeme i vjerujem da da ćemo biti zdravi da to pokažemo. Stvarno više ništa ne mogu reći", zaključio je Nikolaj Jacobsen.

Nakon Danske, Hrvatska će snage odmjeriti i s Islandom koji je zbog koronavirusa ostao bez čak šest igrača. Gudmundur Gudmundsson nije skrivao da je ljut na organizatore.

"Duboko sam razočaran, a rekao bih i da smo šokirani nakon svega. Jako smo se brinuli, naš rukometni savez je potrošio stotine tisuća eura na izolaciju prije odlaska na Euro", rekao je Gudmundsson pa dodao:

"Bio sam jako nezadovoljan i mnogim stvarima u hotelu. U početku je bilo turista koji nisu nosili maske, a išli su posvuda, a sada je svih šest ekipa zajedno i svi koriste isti švedski stol. Ne razumijem ja puno stvari i duboko sam razočaran da smo se našli u ovoj situaciji."


SKUPINA I

1. kolo:

Crna Gora - HRVATSKA 32-26 (15-9)

Francuska - Nizozemska 34-24 (15-12)

Danska - Island 28:24 (17:14)

LJESTVICA:

1. Francuska 2 2 0 0 61-46 4

2. Danska 2 2 0 0 58-45 4

3. Island 2 1 0 1 53-56 2

4. Crna Gora 2 1 0 1 53-56 2

5. HRVATSKA 2 0 0 2 48-59 0

6. Nizozemska 2 0 0 2 52-63 0

2. kolo - 22. siječnja

Crna Gora - Nizozemska (15:30)

Francuska - Island (18:00)

Danska - HRVATSKA (20:30)

3. kolo - 24. siječnja

Island - HRVATSKA (15:30)

Danska - Nizozemska (18:00)

Crna Gora - Francuska (20:30)

4. kolo - 26. siječnja

Crna Gora - Island (15:30)

Nizozemska - HRVATSKA (18:00)

Danska - Francuska (20:30)

Linker
09. travanj 2024 15:42