ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix
NOVI PROPISI

Dobre vijesti za Duvnjaka i Cindrića! Igrat će na Euru, promijenjena pravila za zaražene koronom

Ove nove odredbe stupaju na snagu odmah, a vrijede i za infekcije Covid-19 prije 6. siječnja
Piše: HinaObjavljeno: 06. siječanj 2022. 18:18

Rukometaš ili član delegacije reprezentacija na EURU 2022 koji je bio ili će biti pozitivan sada podliježe petodnevnoj karanteni umjesto 14-dnevne, objavila je Europska rukometna federacija (EHF) u priopćenju u četvrtak.

Odluka da se ovo razdoblje izolacije smanji na pet dana "temelji se na najnovijim javnozdravstvenim preporukama koje se odnose na razdoblja karantene nakon infekcije Covid-19".

Igrač koji se želi vratiti u natjecanje morat će predočiti dva uzastopna negativna PCR testa.

"Prvi test se mora obaviti peti dan nakon što je infekcija otkrivena. Između dva testa mora postojati minimalni razmak od 24 sata“, precizira EHF. Osim toga, igrač ne smije imati nikakve simptome.

Konačno, selekcije mogu "pod određenim okolnostima i s dobrim razlogom koji mora biti odobren od strane EHF-a" dovući rukometaša i izvan popisa od 35 igrača koji su poslani u prosincu, kako bi izvršili promjenu za vrijeme Eura 2022.

Ove nove odredbe stupaju na snagu odmah, a vrijede i za infekcije Covid-19 prije 6. siječnja.

Suočeni sa snažnim oporavkom pandemije u Europi, mnoge selekcije pogođene su slučajevima Covida. Osam francuskih igrača bilo je pozitivno krajem prosinca na početku relija momčadi, dok su kod Hrvatske dva najbolja igrača, Luku Cindrića i Domagoja Duvnjaka, u ponedjeljak bila u izolaciji nakon što su bili pozitivni na Covid.

EURO u Mađarskoj i Slovačkoj počinje 13. siječnja.

Linker
26. rujan 2023 20:28