Luka Cindrić i Domagoj Duvnjak

 ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
OGROMAN PROBLEM PRED EURO

Duvnjak i Cindrić upitni za Francuze, no Hrvatskoj prijeti još teži udarac! Izbornik povlači logičan potez?

Horvat nema puno izbora. Hoće li se Kaubojima priključiti ‘zlatna‘ rezerva?
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 04. siječanj 2022. 20:31

Evo i nas je stigla korona. Virus je udario tamo gdje smo najviše osjetiljivi u dva naša u ovom trenutku najbolja igrača Domagoja Duvnjaka i Luku Cindrića. Makar su cijepljeni, makar je Duvnjak već preležao koronu, za našu dvojicu aduta nije bilo milosti.

I to je definitivno veliki problem za Hrvoja Horvata koji sada mora vuči drugačije poteze, a s obzirom da su spomenuta dvojica bila u kontaktu sa svima moguće su i dalje zaraze i veliko je pitanje gdje gdje tome svemu uopće kraj.

PCR testovi koji su dio obveze prema Europskoj rukometnoj federaciji prije dolaska na natjecanje, otkrili su da su dvojica hrvatskih rukometaša pozitivni. Oni se zasad osjećaju dobro i imaju blaže simptome. Naravno, prema propisanom protokolu stavljeni su u izolaciju. Svi ostali igrači i članovi stručnog stožera negativni su i nastavljaju s redovitim treninzima. Za svaki slučaj, 5. siječnja, svi će ponovno imati PCR testiranje. Napomenimo da je 6. siječnja Croatia Cup i da nas na njemu očekuje prvo sudar s Bosnom i Hercegovinom.

Konkretno to znači da izolacija može trajati četiri do deset dana, a ako je maksimalno onda smo ih izgubili barem za susret s Francuzima. No, i kada izađu iz korone, važno je kakvo će im uopće biti zdravstveno stanje i hoće li uopće biti spremni za igru. Dakle, da bi se izolacija prekinula dva PCR testa u 24 sata moraju biti negativna, a to je s obzirom na situaciju moguće za četiri ili deset dana. Uglavnom, Horvat nema puno izbora, od srednjaka na priprema ima Gadžu, a u pripremi čekaju poziv Karačić i Lučin, pa će izbornik, logika govori, morati za svaki slučaj posegnuti za njima, a mi se samo možemo nadati da će Duvnjak i Cindrić do polaska u Szeged biti OK.

Linker
20. travanj 2024 13:56