ANTE CIZMIC Cropix
INTERVJU S KAPETANOM

Duvnjak za SN: ‘Neke stvari definitivno ne štimaju, ali to su - sitnice. Izbornik Horvat ima našu podršku‘

Hrvatski kapetan nakon novog posrnuća u Švedskoj ne gubi vjeru u ovu reprezentaciju
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 27. siječanj 2023. 07:42

To vjerojatno nije nimalo lako. Igrati u jakom Kielu, igrati dobro, pa doći u reprezentaciju i ostati nemoćan. E to se događa u posljednje vrijeme Domagoju Duvnjaku, našem kapetanu. Pokušava nakon svega ostati pozitivan, gleda naprijed i čvrsto se drži svojih načela poštovanja svih i svega oko njega. Malo ga je nekulturni Gidsel razočarao, jer je debelo pretjerao s bezobrazlukom, makar je onaj faul postojao i nije bio lijep. No, dobro, svaka priča ima dva kraja.

Evo što nakon nastupa na SP kaže Domagoj Duvnjak:

- Nama je cilj bio ući u četvrtfinale, tako da je deveto mjesto neuspjeh. Ulovili smo ga i ono bi nas trebalo odvući u kvalifikacije za OI tako da smo se nekako jedva izvukli.

Ima li izbornik Horvat podršku svlačionice?

- Izbornik Horvat ima podršku kao i svaki prošli i budući izbornik. Mi smo igrači ovdje i vidjet ćemo što će Savez odlučiti nakon ovoga, dok ćemo odluku prihvatiti kakva god bila.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Pripremali s videima

Zašto nismo bili spremni za Egipat?

- Pripremali smo se s videima mjesec i pol dana, u Poreču smo bili smo fokusirani samo na Egipat, ali mi smo na toj utakmici bili u blokadi i dogodilo se to što se dogodilo. Doista toga nije funkcioniralo, bilo je grča, straha od neuspjeha. Taj poraz od Egipta nas je šokirao, sve skupa. Definitivno jedna naša jako loša utakmica i bilo se teško vaditi. Možeš izgubiti od Egipta, ali devet razlike je previše. Tako se složilo prvenstvo, no mi smo pokazali karakter nakon toga odigravši sjajnu utakmicu protiv Danske. Ništa, sada glavu gore, moramo dalje.

Ždrijeb se pokazao kao loš, nije ponudio šansu za spašavanje?

- Ne trebamo se vaditi na takve stvari. Kako je nama tako i ostalima. Imali smo možda slabiju grupu, ništa se nije moglo zakotrljati. Nije na nama da krojimo taj sustav. Činjenica kaže da treću godinu za redom nismo ušli u borbu za medalje, ali mislim da hrvatski rukomet ima svijetlu budućnost bez obzira na to.

Koje je realno stanje Hrvatske, ono s Danskom ili ono s Egiptom?

- Ja se nadam ovo izdanje protiv Danske. Bili smo tu opušteniji, dobro se osjećali. Smatram da je utakmica s Egiptom bio loš dan cijele momčadi.

Glavaš fenomenalan

Padamo, bili smo 15. u Egiptu, pa osmi na Euru, na OI uopće nismo bili, sada smo deveti. Što je po Duvnjaku najveći problem?

- U Egiptu smo podbacili totalno, Mađarska je bila specifična zbog događanja izvan rukometa, na OI nismo prošli makar smo igrali dobar turnir i sada to deveto mjesto govori da nešto definitivno ne štima, ali smatram da su to samo sitnice. U sportu vas treba i sreća pomaziti, mi je nismo imali u posljednje vrijeme. I nadam se da će se to na sljedećem velikom natjecanju promijeniti.

Jednog je suigrača apostrofirao.

- Filip Glavaš je odigrao fenomenalan turnir. Dobar je momak, pokazao je to na terenu i izvan terena i Hrvatska je dobila novo desno krilo.

Poruka suigračima glasi:

- Dečki, čestitke na svemu. Nismo gol-razliku protiv Bahreina dohvatili, jer prvo poluvrijeme u obrani nismo bili pravi i to je bio razlog da nismo uspjeli, ali na kraju ni to nam ne bi puno pomoglo - zaključio je Domagoj Duvnjak.

I sad će opet biti dobar u Kielu, kao i Igor Karačić u Kielcu, i Luka Cindrić u Barceloni, dok ćemo se mi nastaviti pitati “kako to, kako to?”.

Duvnjak na SP

6 utakmica

2;47:09 na terenu

5/11 šut ukupno

3/3 sa 6 metara

1/6 sa 9 metara

0/1 kontranapadi

1/1 na prazan gol

7 asistencija

1 tehnička pogreška

6 ukradenih lopti

2 bloka

6 minuta kazne

Linker
20. travanj 2024 17:24