Goran Perkovac

 ANTE CIZMIC Cropix
POSLJEDICE EURA

Ekspresno smijenjena dva izbornika: Srbi prelomili, otkaz dobila i legenda, evo što se sprema u Hrvatskoj

U tijeku su razgovori, a od ponedjeljka i analize nastupa u Njemačkoj na Euru
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 03. veljača 2024. 08:48

Dva su izbornika smijenjena brzo nakon Eura. Prvo Tony Gerona izbornik Srbije čiji se nasljednik još čeka, jer nema žurbe, jer Srbija ima malo više vremena jer ne igra OI kvalifikacije, a čeka ih u ždrijebu za SP ni manje ni više nego Španjolska, što je naravno uvijek opasno.

Drugi koji nije više na čelu selekcije je Xavi Pascual. Novi izbornik Rumunja je Georgi Buricea, a Španjolac se okrenuo samo Dinamu iz Bukurešta na osobni zahtjev. Sa strane gledano, čudan potez Rumunja koje je Xavi stavio na noge nakon dugo godina, ali vrijeme će pokazati.

Španjolac Jordi Ribera ostao je neupitno makar je ispao u prvom krugu Eura u Njemačkoj. Priznao je pogreške, neke je radio ciljano, ali ide dalje i na pitanje da će izvukao jako težak ždrijeb u kvalifikacijama za SP u Hrvatskoj, protiv Srbije, samo je odgovorio ‘bolje nismo ni zaslužili‘.

UO HRS-a sredinom idućeg tjedna

Kod nas nema promjena, u tijeku su razgovori, a od ponedjeljka i analize nastupa u Njemačkoj na Euru. Što će se dogoditi, hoće li biti promjena, nitko ne može znati, ali se zna da ćemo odgovore dobiti do sredine idućeg tjedna kada će se sastati UO HRS-a i sve staviti na stol, te odlučiti kako ćemo dalje.

Idući tjedan već moramo poslati popis igrača za OI kvalifikacije u ožujku, to je onaj širi popis od 35 igrača koje smijemo koristiti za tu akciju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. ožujak 2024 13:57