Hrvoje Horvat

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
PRVE REAKCIJE

Horvat nakon slavlja Hrvatske: ‘Moramo biti zadovoljni pobjedom i razlikom, svi su opravdali očekivanja!‘

‘Ovdje se stvarno osjećamo kao doma i mislim da su vidjeli lijepu utakmicu‘, kaže Duvnjak.
Piše: HinaObjavljeno: 12. listopad 2022. 21:27

Hrvatska muška rukometna reprezentacija pobjedom 33-25 (18-13) protiv Grčke u Varaždinu, otvorila je nastup u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024.

Strijelce hrvatske reprezentacije predvodio je Filip Glavaš sa šest golova. David Mandić i Ivan Martinović su postigli po pet golova, a Marin Jelinić četiri. Marin Šego je sakupio pet obrana, a Dominik Kuzmanović dvije.

Izbornik Hrvoje Horvat bio je zadovoljlan igrom i prije svega, rezultatom u Varaždinu.

"Očekivali smo teškog i neugodnog protivnika. Naravno da postoje trenuci utakmice kad ti ne ide baš sve onako kako si zacrtao, a to su Grci dobro iskoristili. Promašili smo nekoliko otvorenih šutova, ali zadovoljavajuća je razlika. Možda smo primili tri, četiri gola previše za moj ukus, ali sve u svemu moramo biti zadovoljni ovom pobjedom i razlikom. Uglavnom su svi opravdali očekivanja. Naravno da ćemo neke stvari popravljati i korigirati."

Filip Glavaš bio je prvi strijelac Hrvatske.

"Ovo je plod naše timske igre, naše pripreme za utakmicu. Očekivali smo da će biti agresivni, da će se boriti do kraja. Uspjeli smo prelomiti u drugom poluvremenu i odraditi prvi dio kvalifikacija. Još nas čeka Belgija."

Domagoj Duvnjak:

"Hvala divnoj publici koja je došla u velikom broju. Ovdje se stvarno osjećamo kao doma i mislim da su vidjeli lijepu utakmicu. Imali smo malo problema na početku, došli su Grci na 13-13. Tu smo podigli naš nivo igre u obrani i na kraju poveli sa pet razlike do kraja poluvremena. Mislim da je tu bio ključ naše pobjede. U nedjelju igramo s Belgijom, još jedan nepoznanica. Definitivno smo favoriti, ali to ćemo trebati pokazati na terenu."

Linker
19. travanj 2024 07:05