ANTE CIZMIC Cropix
ONO NIJE BILO POTREBNO

Horvat smogao snage nakon bizarnog TV ispada i konačno odgovorio na pitanje koje je izbjegao pred kamerama

Izbornik je ovom prigodom otkrio i detalje iz razgovora s Linom Červarom
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 24. siječanj 2023. 07:34

Vidjelo se da mu nije svejedno, no smogao je snage nakon nevjerojatnog ispada pred TV kamerama, koji mu nikako nije bio potreban nakon utakmice s Bahreinom, odgovoriti na neka pitanja. Pukao je kao i mnogi prije njega, a to posao ove vrste ne trpi i nije se smio dogoditi. Ipak ni lijepe riječi to ne mogu isprati gorak okus koji nosimo iz Švedske. Nismo prošli u četvrtfinale, nismo ostvarili cilj, o drugima ovisimo kada su u pitanju Olimpijske Igre. Hrvoje Horvat je svjestan situacije i s toga smo mislili da bi ponuđena ostavka mogla biti dobra opcija s obzirom na trenutak, no Cveba je ostao po tom pitanju nedorečen i pričekat ćemo sljedeće dane da bismo vidjeli kakav će odgovor dobiti od HRS-a. On je slao srčeka, nebitno kome, često spominjao Balića i neka obećanja bez odgovora zašto, a što će oni poslati iz HRS-a njemu vidjet ćemo vrlo skoro. Uglavnom, to nema veze, baš nikakve s viđenim u Švedskoj.

- Ne znam što reći na kraju. Znam samo da ja potpisujem rezultat koji smo ostvarili i da stojim iza njega. Podbacili smo u prvoj utakmici protiv Egipta i to ide isključivo na moju dušu. Nismo imali više priliku to popraviti i završili smo deveti što će vjerojatno biti dosta za plasman u olimpijske kvalifikacije.

image

Hrvoje Horvat i Ines Goda Forjan

RTL SCREENSHOT

Što vam je nakon svega rekao koordinator za muški rukomet Lino Červar?

- Nema se tu što puno reći. Pričali smo o obrani 5-1 koja je naš zaštitni znak, koja je nešto s čim radimo razliku u odnosu na ostale. Vidite, nismo tu bitni ni gospodin Červar, ni ja, bitno je da na tome radimo puno s mladima, da pušemo u ista jedra i to bi nas trebalo nositi u budućnosti.

Opet smo dobili jednog novog igrača, nakon Jelinića i Lučina u Mađarskoj lani, sada Glavaša?

- Ne bih pojedinačno izdvajao nikoga. Kada pobjeđujemo zajedno, kada gubimo, gubimo zajedno to je suština cijele priče, ali istina je da imamo igrače za budućnost.

Vaša budućnost na klupi je neizvjesna, imate li podršku čelnih ljudi HRS-a. Što očekujete po tom pitanju?

- Iskreno, u ovom trenutku ne razmišljam o tome i ne očekujem ništa. Očekujem da svi skupa prespavamo ovo, da sjednemo i da vidimo kako dalje – zaključio je izbornik Hrvoje Horvat.

No, osluškujući sve ostale, vjerojatno ćemo za sljedećih nekoliko dana imati novog izbornika. Horvat će nastaviti u njemačkom Wetzlaru, ali teško i u reprezentaciji.

Linker
25. travanj 2024 03:12