Ćamila Mičijević

 ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix
EURO KVALIFIKACIJE

Hrvatska desetkovana uoči utakmice odluke s Ukrajinom! Ostali smo bez velikog broja uglednih imena

Dok rat bijesni u njihovoj domovini, rukometašice Ukrajine treniraju u Češkoj i Austriji
Piše: HinaObjavljeno: 19. travanj 2022. 13:13

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija otputovala je u utorak u Graz gdje je u srijedu očekuje presudni kvalifikacijski dvoboj za Europsko prvenstvo protiv Ukrajine.

Izbornik Nenad Šoštarić ostao je bez čak pet igračica, a zbog ozljeda u dva ključna susreta kvalifikacija za Europsko prvenstvo, s Ukrajinom i Češkom, izbornik je ostao bez Tee Pijević, Gabrijele Bartulović, Katarine Ježić, Tene Petike i Ivane Dežić. Kako je još ranije ove sezone na operaciju morala Larissa Kalaus, Ivana Kapitanović nije posve zdrava, baš kao i Ćamila Mičijević, a obje su propustile sinoćnji trening, izbornikova glavobolja još je puno veća.

Hrvatska nema pravo na pogrešku ukoliko želi otići na Europsko prvenstvo potkraj godine i braniti broncu osvojenu prije nepune dvije godine. Samo dvije pobjede jamče nam odlazak u neku od zemalja domaćina europske smotre, a to su Slovenija, Crna Gora i Sjeverna Makedonija.

Prva je na redu Ukrajina, reprezentacija koja je nakon dva odigrana susreta bodovno izjednačena s Hrvatskom, ali ima i dvije utakmice manje.

Ukrajina ima dvije vrlo dobre vratarke Judit Balogh i Mariiu Gladun, a prvo ukrajinsko ime je Iryna Glibko, 32-godišnja članica Ramnicu Valcee koja je dala 6 pogodaka u prvom susretu u Rijeci.

Premda rat bijesni u njihovoj domovini, rukometašice Ukrajine u posljednjih 20-tak dana treniraju u Češkoj i Austriji i bit će spremne i silno motivirane u Grazu.

Utakmica u Grazu počinje u 18 sati u Raiffeisen Sportpark dvorani.

Linker
16. travanj 2024 09:33