Marko Mamić

 Marco Wolf/imago Sportfotodienst/profimedia
FANTASTIČNA FORMA

Hrvatska ga je otpisala u zadnji čas, Nijemci ga uzdižu: ‘On je mozak Leipziga, igra odlično‘

Marko Mamić ponajbolji je igrač Leipziga u pripremama za novu sezonu, a Sigurdssonu nije trebao
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 29. kolovoz 2024. 23:06

Marko Mamić propustio je Olimpijske igre u Parizu, u posljednji trenutak otpao je s popisa hrvatskog izbornika Dagura Sigurdssona. Međutim, život ide dalje, bit će za njega novih prilika, pogotovo ako će ove sezone igrati tako dobro kao u ovim ljetnim pripremama.

Čelnici Leipziga puni su hvale za visokog Hrvata kojem je napadačka pozicija na lijevom vanjskom, no komplimente je 30-godišnji rukometaš dobio na račun svoje igre u obrani.

- U obrani je on naš mozak u ovom trenutku, to moramo vrlo jasno reći - izjavio je direktor Leipziga Karsten Günther, a prenosi njemački dnevnik Bild.

Dobro se Mamić snalazi u različitim obrambenim varijantama.

- Odličan je i u 6-0 u sredini, ali isto tako i u 5-1 na prednjem. Svoje suigrače čini boljima, a uz to se uz njega dobro prilagođava i naš novi igrač Luka Rogan - dodao je Günther.

image

Mamić u dresu Leipziga

Michael Taeger/imago Sportfotodienst/profimedia

Rogan je 21-godišnji kružni napadač koji u obrani igra u sredini, uz dva metra visokog Mamića.

Zanimljiva situacija dogodila se u prijateljskom susretu s poljskom Wislom Plock, kad je Mamić zbog manje ozljede morao napustiti teren, a njegovu poziciju na prednjem u obrani preuzeo je Viggo Kristjansson koji je također brz, ali ima i veliki hendikep u odnosu na hrvatskog rukometaša.

- Viggo je napravio dobar posao. Međutim, on je tek upola visok kao Marko, i zato mu je bilo teže - smijao se trener Runar Sigtryggsson.

Inače, Islanđanin Kristjansson je visok 190 centimetara, dakle od Mamića je niži svega 10 cm...

Marko Mamić igra u inozemstvu od 2012. godine, bio je član švicarskog Kadetten Schaffhausena, francuskog Dunkerquea te poljskog Vive Kielcea, a u Njemačkoj je od 2019. godine. S Hrvatskom je osvojio srebro na Europskom prvenstvu 2020. te broncu 2016. godine.

Linker
05. rujan 2024 10:50