ANTE CIZMIC Cropix
SLIJEDI NOVA BITKA

Hrvatska ima sve osim izbornika: Objavljen novi popis reprezentacije, vraćaju se senatori i druga poznata imena

S tog popisa, budući izbornik reprezentacije odabrat će igrače koje će voditi u Hannover
Piše: SNObjavljeno: 08. veljača 2024. 16:09

Prema obvezi koju ima prema Svjetskoj rukometnoj federaciji (IHF-u) i organizatorima olimpijskih kvalifikacija, Hrvatski rukometni savez objavljuje širi popis od 35 igrača za skorašnje olimpijske kvalifikacije. S tog popisa, budući izbornik reprezentacije odabrat će igrače koje će voditi u Hannover, priopćio je HRS.

U odnosu na popis igrača za EHF EURO 2024., nekoliko je novih imena. To se prije svega odnosi na Jakova Gojuna i Marka Kopljara, dvojicu specijalista za obranu. U odnosu na širu listu za Europsko prvenstvo, s popisa su otpali Gianfranco Pribetić i Maksimilijan Molc.

Lijepo je vidjeti da su na popisu Ivan Martinović koji je ozlijeđen na Europskom prvenstvu, ali koji provodi intenzivnu terapiju i nada se da bi mogao biti spreman za kvalifikacije, David Mandić koji je također zbog ozljede propustio Europsko prvenstvo, ali i Josip Šarac. Oni bi se uskoro trebali vratiti na teren i biti spremni staviti se na raspolaganje i klubu i reprezentaciji.

Kao što je poznato, Hrvatska se nalazi u Skupini 2 olimpijskih kvalifikacija zajedno s Njemačkom, Austrijom i Alžirom. Prema već objavljenom rasporedu, točna satnica još se čeka, a hrvatska rukometna reprezentacija prvi susret igra 14. ožujka 2024. godine s Austrijom. Dan ili dva kasnije (odluka IHF-a, organizatora i vlasnika televizijskih prava), na rasporedu je susret s domaćinom Njemačkom. Posljednji susret naša reprezentacija igra 17. ožujka protiv Alžira. Dvije najbolje reprezentacije iz svake od tri skupine kvalifikacija stječu pravo nastupa u Parizu.

Do sada su to pravo izborile Francuska, Danska, Švedska, Japan, Argentina i Egipat.

image

Popis rukometne reprezentacije

SCREENSHOT

Linker
08. veljača 2024 17:35