ROBERT FAJT Cropix
NAKON PORAZA

Hrvatska može sve popraviti i okrenuti u svoju korist pred punom dvoranom i domaćim navijačima

Ženska rukometna reprezentacija nakon utakmice u Bistrici u kvalifikacijama za Euro 2024. godine
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 29. veljača 2024. 22:14

Izgubili smo u Rumunjskoj dva razlike. U nedjelju u Koprivnici imamo realne šanse tu prednost Rumunjske anulirati i kao broj 1 iz kvalifikacija plasirati se na Euro kojem će domaćini biti Austrija, Švicarska i Mađarska.

Nismo imali dobro SP, nismo nakon njega imali vremena za ispravke, skupili smo se i s jednim treningom otišli u Rumunjsku i to se vidjelo. Obrvanu će trebati vremena za nova pravila koja želi uvesti, a ni promjene u timu nisu nemoguće, jer objektivno jako su nam nedostajale Ana Debelić i Tina Barišić. S njih dvije drugačiji je i napad, drugačija je i obrana, stvari bi djelovale definiranije, a ovako smo se tražili i po koji puta nabili rješenje, ali ne i kontinuitet za ozbiljan posao.

U Rumunjskoj nije valjala sredina obrane, probijale su nas na startu Ostase i Laslo kao Lekai i Banhidi nedavno na muškom Euru. Promašivali smo previše toga što ne bi trebalo. Na mahove smo igrali napad, jedino je Dejana Milosavljević pokazala formu u vanjskoj liniji u kojoj je bila prisiljena i krpati stvari. Prkačin i Birtić imale su dobre šuterske dionice, ali dionice uz masu pogrešaka nisu stvar koja rješava naš problem. Situaciju vjerojatno treba malo zaoštriti, da se reprezentacija ne pretvori u mjesto predobre atmosfere i samo teren mora biti taj koji daje odgovore na sva pitanja. Kada to dosegnemo, napravit ćemo korak naprijed kojem trenutno nismo blizu, ali koji nije neostvariv.

Rumunjska nije nepobjediva bez sedam dosad glavnih igračica posebno bez zvijezda poput Neagu, Bucheski, Pintee i Dumanske. No, Rumunjska bez obzira an to ima glavu i rep, ima jaku ligu iza sebe i potencijal Stoice, Laslo, Gogirle, Ostase i Seraficeanu s kojim opet može izgraditi ozbiljan tim.

Sada ga još nema i Hrvatska to mora iskoristiti i okrenuti utakmicu u svoju korist u punoj koprivničkoj dvorani u nedjelju. A bit će to odličan uvod za dolazak Braile u četvrtfinalu Europske lige protiv Podravke. Test koji se ne smije propustiti.

DEJANA MILOSAVLJEVIĆ Nakon poraza u Rumunjskoj i uzvrata u Koprivnici

Uvjerena sam da ćemo nadoknaditi minus 2

Dejana Milosavljević bila je najsvjetlija točka naše vanjske linije u oba smjera na utakmici s Rumunjskom.

Komentar na utakmicu?

- Kod Rumunjske šansu su dobile igračice koje dosad nisu igrale ili su igrale malo. Mi nismo znali kako je to kada igraju kao tim, a i njima je bila novost. Sada imamo vremena za analizu i mislim da ćemo biti u Koprivnici bolji. Gotovo sam sigurna da možemo nadoknaditi dva gola prednosti koje imaju naše protivnice iz prvog susreta.

Rumunjska je pokazala da je ozbiljan protivnik?

- To su sve igračice iz jake lige u kojoj i ja igram. Recimo, Stoica koje je igrala odličnu završnicu je treća lijeva vanjska u CSM Bukureštu i koliko god igra malo CSM je vrh europskog rukometa i to se vidi. Kružna napadačica Ostase je u Rapidu koji isto igra Ligu prvaka, Laslo je prva srednjakinja Glorie iz Bistrice koja je vrlo dobar tim. Dakle, nema slučajnosti.

Mi nismo briljirali?

- Nismo. Kroz jedan trening smo prošli cijeli napad, cijelu obranu, a svaka ima svoj sustav igranja i rada u klubu, križanja su drugačija, navike općenito. Premalo je bilo vremena za uskladiti neke detalje. Rekla bih čak da nismo igrali loše, ali smo recimo igrali prilično zbunjeno u obrani, što nam inače nije navika, već najveći adut. Tu imamo puno prostora, zato nam ni vratarke nisu mogle biti na višoj razini. (drp)

Grčka slavila u Cazinu

U drugom susretu naše skupine A kvalifikacija za Euro u prvom dvoboju Grčka je kao gost slavila u Cazinu protiv Bosne i Hercegovine 24:22 (12:8). Najefikasnija kod BiH bila je Kolašinac sa 7 pogodaka, dok je Grkinje predvodila Chaziparadisou sa 8 pogodaka. Sada na tablici Rumunjska ima 6, Hrvatska 4, Grčka 2 boda, dok je BiH bez bodova. (drp)

Linker
30. travanj 2024 03:00