BJORN LARSSON ROSVALL Afp
SVJETSKO PRVENSTVO

Hrvatska slavi uvjerljivu pobjedu, ali tek nas čeka utakmica ‘na sve ili ništa‘

‘Malo smo popravili dojam i idemo dalje. Ovdje je bio puno kvalitetniji pristup‘, kaže izbornik
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 03. prosinac 2023. 18:24

Da smo ovako igrali samo 30 posto protiv Senegala…

Bilo nam je to jako važno. I pobijediti i popraviti loš dojam koji smo na startu ostavili protiv Senegala. I popravili smo se, pobjeda protiv Kine s 26 golova razlike (39:13) i vraćana krv u obraze i nada da se može napasti Švedska u Scandinaviumu što će biti iznimno teško.

Ivica Obrvan mogao je biti zadovoljniji, makar je u realizaciji ostalo još dosta vremena za popravke, posebno u kontrama.

- Očekivana pobjeda sve drugo bi bilo iznenađenje. Dobra igra i prva pobjeda na SP. Malo smo popravili dojam i idemo dalje. Ovdje je bio puno kvalitetniji pristup i protivnik je bio kud i kamo slabije kvalitete od Senegala. Mogu biti zadovoljan pristupom svih igračica i učinkom. Gledamo pozitivno na svaku utakmicu, pa i na onu koja nas čeka protiv Švedske.

Tea Pijević bila je sjajna na golu, 13 obrana u prvom poluvremenu, obrana koje daju sigurnost igri naše reprezentacije.

- Nije da smo neozbiljno shvatile Senegal, nego nije bio naš dan. Uvijek kažem i mislim da možemo dobiti svakoga, ali i izgubiti od svakoga. Protiv Kine smo znali što nam treba, bilo je puno zalaganja, trčanja i vjerujem da je to početak da idemo prema boljem. Bile smo mi spremne i za tu prvu utakmicu, ali to je sport, nismo roboti, greške se događaju, ali dok je sve u našim rukama nećemo žaliti. Imamo prvi puta široku klupu i mogućnost to iskoristiti. Utakmica protiv Švedske je ili sve ili ništa.

Valentina Blažević, vraća se starom izdanju, zabila je pet komada Kineskinjama.

- Drago je i nama da se možemo veseliti, da smo dobro i lijepo igrali od početka, da smo popravili što je bilo loše sa Senegalom. Ljuti smo zbog toga i te prve utakmice, znamo da smo igrali 30 posto ovoga što smo igrali protiv Kine da bismo to pobijedili, ali jednostavno se nekad uvuče grč, jednostavno nekad ne možeš neke stvari pokazati. Prošli smo u drugi krug, vidjet ćemo još s koliko bodova, slijedi nam utakmica sa Švedskom koja je domaćin, ali možemo parirati svakome. Bolje je s mojom ozljedom, nisam dugo igrala, ali iz dana u dan se sve bolje osjećam i drago mi je da mi je izbornik dao povjerenje. Mi sa ovom širinom koju imamo, možemo izgledati dobro.

Linker
17. svibanj 2024 12:02