David Mandić

 ANTE CIZMIC Cropix
‘OSVETA‘ U OSIJEKU

Hrvatska sprema veliki uzvrat za bolan poraz: ‘To si više ne smijemo dopustiti, idemo sad pobijediti‘

Nakon ne baš dobre predstave u Nizozemskoj, hrvatski reprezentativac očekuje bolje izdanje u nedjelju
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 10. ožujak 2023. 16:09

Loše smo igrali i loše prošli u Nizozemskoj. Prednost nam je smanjena, ali je još uvijek nismo izgubili, jer Nizozemci su izgubili u Grčkoj, a mi smo Grku dobili. No, morat ćemo biti jako oprezni u Osijeku da ne dođemo u nepotrebne probleme oko plasmana na Euro, u koji ipak nitko ne sumnja.

Hrvatska drži sve u svojim rukama i to je najbolja opcija, posebno nakon svega što se našem rukometu zbog drugačijih istina u prošlom vremenu nije događalo. Definitivno, moramo odigrati bolje i čvršće posebno, jer s Nizozemskom nema nadigravanja, a nije lako s njima ni trčati, jer uz sve novosti mi nismo imali vremena za rad, dok su oni na okupu pet godina skoro. Dakle, pamet u glavu.

David Mandić vratio se u momčad. Nije ga zbog ozljede bilo na prošlom SP-u. Odigrao je samo solidno, nije to bio Mandić na kojeg smo navikli ni obrambeno ni napadački, makar ta dva segmenta, posebno obrana, daju štih njegovoj igri. Sigurno ima velikih razloga i u ogromnim oscilacijama Melsungena u kojem igra, ali razlozi malo koga zanimaju. Svi očekuju Mandića u punom svjetlu, posebno izbornik Goran Perkovac, koji ga je baš zbog obrane nakon sedam minuta uputio na teren.

- Previše su nam bekovi Nizozemske, posebno Steins, stvarali problema. Nismo imali rješenja za njih. Steins napadne uvijek na jednu stranu, mora se spajati, pa je uvijek negdje višak bio i to smo na kraju skupo platili. Moramo to dobro analizirati i vidjeti što možemo popraviti u tom smislu.

Koliko je neuigranost za to kriva, imali ste samo jedan zajednički trening prije Eindhovena?

- Sigurno da je u pitanju neuigranost, ali bez obzira na to mi možemo puno bolje. Moralo je to dobro izgledati barem, možda ne odlično. Nije bilo lako ni Smitsom, jer moraš pomagati sredini, pa, kažem, slična stvar kao sa Steinsom. Njihova igra ustvari je vrlo jednostavna, ali vrlo nezgodna.

Pokazali su se jako rutiniranom selekcijom, bez problema su upisali bodove.

- Oni su baš stvarno uigrani, sve im štima, imali su osam razlike i to je bila jako velika prednost i iznimno neugodan trenutak. No, mi smo na momente uspjeli biti bolji, vratili se, imali čak šansu za priključak pred kraj, ali nismo uspjeli.

Kako ste vi zadovoljni svojim nastupom?

- Vraćam se pomalo, bit će to dobro. Svjestan sam i ja da je pauza bila duga, ali znam da sam na dobrom putu.

Melsungen u kojem igrate nije na dobrom putu, vrlo je loš ove sezone, makar troši puno novca na momčad?

- Počeli smo loše, pa ulovili sedam pobjeda u nizu i prvi dio sezone završili ok. Ali sada opet šteka i iskreno nervozan sam da tako lagano gubimo, nije to lako. Nešto ćemo morati mijenjati, a kako će izgledati teško je reći. Vidjet ćemo što će reći klub.

Fali li vam Zagreb?

- Fali mi naboj Zagreba, tu sam se barem nervirao, a sada u Bundesligi sam na neki način bespomoćan, mogu se nervirati koliko hoću, ali ne pomaže. Malo me u tom smislu smirilo rođene kćeri Katje. Obitelj me uvijek smiri. To je u suštini super stvar.

U reprezentaciji imamo tri lijeva krila, boli li glava od viška?

- Istina, ima viška, ne možemo svi igrati, ali bitno je da od viška glava ne boli. Mislim da imamo dobra krila koja mogu puno i lijevo i desno, krila koja su spremna dati maksimum i to je najvažnije u konačnici. A izbornik je taj koji će odlučiti kada i kako.

I sada Osijek?

- A idemo to pobijediti, veselimo se punoj dvorani, navijanju, trebat će nam to, vidjeli smo zašto u Nizozemskoj - zaključio je David Mandić.

Reprezentacija je u Vukovaru, tamo se priprema za uzvrat. Priključio joj se Karpo Sirotić, u subotu će na trening u Osijek, a tamo će u nedjelju u 20.15 i biti uzvrat protiv Nizozemaca.



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:

"Sram me je ovoga što se događa u Dinamu! Bit će posljedica, ali za te ljude ovo je očito samo igra". Tim

je riječima Ilija Lončarević komentirao sva događanja na Skupštini Dinama u podcastu ‘VAR soba‘. Sve

ostalo o komešanjima u Dinamu, o tome što bi Dario Šimić mogao promijeniti u Maksimiru i koji mu je

klub uzor, kao i najavu cijelog 25. kola SuperSport HNL pogledajte u novom izdanju podcasta posvećenog

hrvatskom nogometu:

Linker
24. travanj 2024 15:59