JOZO CABRAJA/KOLEKTIFF Jozo Cabraja/kolektiff
LOŠE OTVARANJE SP-A

Hrvatska treba drastično mijenjati igru: Ni igračice ni novi izbornik nisu zaslužili prolaznu ocjenu

Sretni je bod upisan, no on će malo značiti nastave li naše igračice u ovakvom "revijalnom tonu"
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 02. prosinac 2023. 07:10

Hrvatske rukometašice nisu se proslavile na otvaranju SP-a u Göteborgu u utakmici protiv Senegala, koja je završila i više nego sretnim remijem 22:22. Realno, trebale su biti poražene.

Za ono što su pokazale u prvoj utakmici na SP-u od kojeg očekuju jako puno - prolazak drugog kruga i plasman među osam najboljih reprezentacija svijeta te posljedično u krug reprezentacija koje će ići u olimpijske kvalifikacije - gotovo sve igračice novog izbornika Ivice Obrvana nisu zadovoljile i izborile prolaznu ocjenu. Slijedom te logike - nije ju zaslužio niti Obrvan. Mala mu je utjeha i "alibi" to što je tek preuzeo reprezentaciju, nije je zapravo niti stigao upoznati kako treba, no svakako je i on tijekom utakmice trebao "zabiti neki pogodak više".

Utakmica je zapravo imala katastrofalan uvod i instantni rezultatski minus kojeg Obrvan tajmingom izmjena i rotacijama nije uspio riješiti. Jedina koja je zadovoljila u redovima hrvatske reprezentacije bila je Tina Barišić, koja je svojim iznenađujuće dobrim učinkom s osam postignutih golova držala igru cijele ekipe. One najiskusnije i najbolje igračice, poput Ćamile Mičijević, svakako su nas navikle na puno bolje partije. Posebno jer je s druge strane terena - barem je tako bilo na papiru - stajao totalni autsajder i reprezentacija na čiju su pobjedu kladionice stavile koeficijent 20. A samo se srećom nije i dogodila.

Nažalost, Obrvanove igračice (čitaj Obrvan), nisu uspjele zaustaviti Doungou Camaru, jednu igračicu koja nikako ne spada u sam svjetski vrh, a ipak je mrežu Lucije Bešen i Tee Pijević probila čak 10 puta. Kao da je kontra hrvatske obrane napadao Kiro Lazarov. Neki bi tu "flaster" zasigurno pomogao, kao i neka pravodobna promjena obrane. Sretni je bod ipak upisan, no on će malo značiti u nastavku natjecanja nastave li naše igračice u ovakvom "revijalnom tonu".

Protiv rastrčanih Afrikanki mogle su i trebale u obrani odigrati čvršće i agresivnije, a u napadu povezanije - obaveza im je to u sljedećim utakmicama da im se u konačnici ne dogodi rasprodaja ugleda. Svaki je početak težak, nek‘ to bude Obrvanovo opravdanje. No, sad će u svakom slučaju imati puno teži posao.

Pod uvjetom da pobjede Kineskinje u sljedećem kolu, za ostvarenje ciljeva i planova, morat će nadvisiti Šveđanke, a zatim u drugom krugu Mađarice i Crnogorke. Ne djeluje nemoguće, no bit će neostvarivo ne promjeni li se nešto drastično u njihovoj igri. Treba se nadati da će biti tako...

Linker
03. svibanj 2024 19:55