Hrvoje Horvat

 GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
PALA JE ODLUKA

Hrvatska zbog zaraze Duvnjaka i Cindrića pozvala novog igrača, a u Srbiji totalna drama i novi oboljeli

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat pozvao je novog igrača za Croatia Cup
Piše: SN/DRP/HinaObjavljeno: 05. siječanj 2022. 16:38

Izolacija prvog hrvatskog dvojca Domagoj Duvnjak – Luka Cindrić dobila je prvu posljedicu. Izbornik Hrvoje Horvat na njihovo je mjesto dodao Tina Lučina mladog reprezentativca, srednjeg i lijevog vanjskog poljske Wisle koji je do završne faze priprema obavio sve, ali nije našao mjesto u sastavu. No, nije dugo ostao doma, ubzo je povučen u Osijek i kako stvari stoje najveća je vjerojatnost da će u poslu pomoći trenutno jedinom našem srednjaku Anti Gadži.

Horvat je uvjerenja da će tandem Duvnjak – Cindrić prizdraviti na vrijeme, no ne može nitko garantirati u kakvom će biti stanju, pa će za svaki slučaj s Lučinom imati osigurač za sredinu. Podsjetimo, na popisu je još i Igor Karačić, no on je još na listi čekanja u ovom slučaju.

Podsjećamo, Hrvatskoj predstoje dva pripremna susreta za Euro. U tri dana, odigrat će dva susreta s reprezentacijama koje također nastupaju na Europskom prvenstvu.

U četvrtak, 6. siječnja u 16 sati i 45 minuta s Bosnom i Hercegovinom, a dva dana kasnije, 8. siječnja u istom terminu protiv Rusije.


Još četvorica rukometaša Srbije zaražena koronavirusom

Nova četiri slučajeva koronavirusa potvrđena su na redovitom testiranju rukometne reprezentacije Srbije koja će na skorašnjem Europskom prvenstvu igrati u skupini C zajedno s Hrvatskom, Francuskom i Ukrajinom.

Pozitivne nalaze dobili su Stevan Sretenović, Ilija Abutović, Dragan Pešmalbek i Nemanja Zelenović.

"Svi članovi nacionalne selekcije su u dobrom općem stanju sa blagim simptomima virusa," navodi se u priopćenju RSS-a.

Prije njih, koronavirusom su se zarazili golman Vladimir Cupara i desno krilo Bogdan Radivojević, kao i izbornik Toni Đerona, zajedno s trenerom golmana Dimitrijem Pejanovićem, fizioterapeutom Petrom Radulovićem i šefom delegacije Miloradom Krivokapićem.

Zbog predostrožnosti u Srbiji su zbog novih pozitivnih slučajeva odlučili odgoditi dvije prijateljske utakmice koje su trebali odraditi protiv Njemačke (7. i 9. siječnja).

Podsjetimo kako će Hrvatska na prvenstvu startati utakmicom protiv Francuske 13. siječnja. Dva dana kasnije slijedi ogled protiv Srbije te 17. siječnja protiv Ukrajine.

Hrvatska reprezentacija sve će utakmice odigrati u mađarskom Szegedu. (Hina)

Linker
16. travanj 2024 22:55