Stela Posavec

 JOZO CABRAJA/KOLEKTIFF
KVALIFIKACIJE ZA EP

Hrvatske rukometašice u sjajnoj atmosferi uvjerljivo svladale BiH: Do poluvremena primile samo šest pogodaka

Način na koji je publika popratila posebno svoju selekciju zaslužuje sve čestitke.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 14. listopad 2023. 21:54

Bosna i Hercegovina - Hrvatska 17:31 (6:12)

CAZIN Dvorana Salih Omerčević. Gledatelja 1.500. Sutkinje: Karbevska i Ilijeva (Makedonija)

BOSNA I HERCEGOVINA: Gudelj (7), Vukliš, Selimović 1 (1); Majkić, Vrančić 4 (3), Cerić, Topčić, Isić 4 (1), Demić 2, Pandža 1, Džamkić, Šumelj, Andrić 2 (1), Kolašinac 2, Basić, Dautović 1. Izbornik Adnan Bašić

HRVATSKA: Pijević (7+2), Bešen (6); P. Posavec 2, Japundža 2, Šenvald 2, Mičijević, S. Posavec 4, Pavlović 3 (3), Šimara 4, Zadravec 4, Brkić, Petika, Milosavljević 5, Birtić 2, L. Kalaus 2, Prkačin 1 (1). Izbornik Nenad Šoštarić

SEDMERCI: Bosna i Hercegovina 7 (5), Hrvatska 5 (4)

ISKLJUČENJA: Bosna i Hercegovina 4 minute (Kolašinac 36, Dakmić 7), Hrvatska 8 minuta (Pavlović 11, Šenvald 17, S. Posavec 19, Petika 46)

IGRAČICA UTAKMICE: Dejana Milosavljević


Hrvatske rukometašice imaju 4 boda nakon prve dvije kvalifikacijske utakmice za Euro kojem će 2024. godine domaćini biti Austrija, Švicarska i Mađarska. Nakon utakmica protiv Grčke i BiH svima je jasno da ćemo bez problema na Euro, te da će jedino pitanje biti kao broj 1 ili kao broj 2, a to će ovisiti od vije utakmice s Rumunjkama koje nas čekaju u drugom krugu kvalifikacija u ožujku dogodine.

Sjajna atmosfera prepune dvorane u Cazinu dočekala je Hrvatsku. Bila je to posljednja utakmica Nenada Šoštarića u ovom mandatu na klupi Hrvatske i nakon 13 godina povratak ženske rukometne reprezentacije BiH na veliku scenu.

Recimo da je to izgledalo očekivano. Na krilima publike domaće su imale silnu želju, ali ih kvaliteta nije popratila, pa su na samom startu pogubile dosta lopti i Hrvatska je mirno otvorila utakmicu. Dok je to išlo bilo je OK, ali u igri 6 na 6 smo se mučili prilično, a velike probleme nam je stvarala odlična vratarka domaćih Anica Gudelj.

No, s druge strane je stajala Tea Pijević, pa tu domaće nisu imale prevagu. Standardno je polovila sve ‘krumpire‘ prema svom golu i dala nam mir. Počeli smo u standardnoj formaciju kao protiv Grčke u Karlovcu, onda su pomalo kapale sve naše igračice. Stela Posavec je na startu jurnula 100 na sat i dovela nas do prve razlike koju smo držali s greškama domaćih i sa obranama Tee Pijević. Primili smo samo 6 golova u poluvremenu, ali dali smo samo 12 što je u takvom susretu malo za nas. No, ništa neočekivano u ovoj fazi kvalifikacija nakon duge stanke koju je ženska reprezentacija imala. U takvoj atmosferi neki jači protivnik puno bi nam teže pao.

U drugom dijelu smo držali svoj ritam, igrali smo mirnu utakmicu i držali utakmicu pod kontrolom, a kako je ona išla kraju, tako je padala koncentracija i snaga domaćeg sastava, pa je rasla naša razlika. Domaćim igračicama najvažnije je bilo da se ne ponovi teško stradanje iz Rumunjske na otvaranju kvalifikacija. Uspjele su, jer 14 razlike u ovim okolnostima za njih je sasvim prihvatljiv rezultat, a nadu u poneki bod morat će tražiti protiv Grčke. Hrvatske je bila prejak protivnik za njih u ovom trenutku. No, način na koji je publika popratila posebno svoju selekciju zaslužuje sve čestitke.

Linker
26. travanj 2024 03:47