Ante Kuduz

LEGIJA STRANACA

‘Hrvatski Hansen‘ uzeo drugo državljanstvo i stigao u novu strašnu momčad europskog rukometa!

Rumunji ga mogu pozvati i u svoju reprezentaciju, no pitanje je koliko je to realna opcija
Piše: Dražen Pinević/Sportske novostiObjavljeno: 13. svibanj 2022. 19:54

Xavi Pasqual trener je Dinama iz Bukurešta i reprezentacije Rumunjske. Prošle godine s Barcom je upisao baš sve pobjede u sezoni i za rumunjsku stvarnost je čovjek promjena. U sastav je doveo Sorhaindoa, Nantesa, Dissingera, Mamdouha, a od sljedeće sezone tamo će biti i Ali Zein iz Barce, Stanislav Kasparek, Čeh iz Meškova, i Dejan Manaskov, Makedonac iz Veszprema koji je tu vijest zasad demantirao, ali ne i potpuno negirao.

Dakle, vrlo jaka momčad vrijedna Lige prvaka. No, to nije sve. Rumunjska reprezentacija je drugi plan, a državljanstvo Rumunjske posljednjih dana dobili su iranski vratar Saied Heidared i naš šuter Ante Kuduz (27), pa ih se može očekivati i u "žutom" dresu uskoro. I tu vjerojatno nije kraj, jer Xavi je odlučan vratiti sjaj rumunjskom rukometu nakon dugo vremena.

image

Ante Kuduz

ALEX NICODIM Nurphoto Via Afp

Inače, Kuduz je po drugi put u Dinamu, u Bukurešt je stigao 2018. godine, tamo proveo tri sezone i dvaput bio proglašavan najboljim igračem lige. Bio je i najbolji Dinamov strijelac u Ligi prvaka, a zbog osebujnog izgleda i ubojitog šuta mediji su mu nadjenuli nadimak 'hrvatski Hansen'.

Prošle godine otišao je u Vardar, a sada se ponovno vratio u Dinamovu momčad punu stranaca u kojoj on to više - nije. Naime, po tamošnjim propisima, u momčadi može biti osam stranaca, a Kuduz je sada rumunjski državljanin.

Rumunji ga mogu pozvati i u svoju reprezentaciju, no pitanje je koliko je to realna opcija. Da bi zaigrao za Rumunjsku, trebalo bi proći tri godine od Kuduzovog posljednjeg poziva u hrvatsku vrstu. Neki su zamjerili izborniku Hrvoju Horvatu što ga nije vodio na ovogodišnje Europsko prvenstvo, i to nakon što je par mjeseci ranije utrpao devet komada velikom Kielu.

Možda u Bukureštu još jednom potvrdi kvalitetu i dobije pravu priliku i u hrvatskom dresu...

Linker
18. travanj 2024 20:29