Izbornik Hrvatske Goran Perkovac

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
MNOGE SU I IZNENADILI

Hrvatski protivnici na Euru poslali jaku poruku, osvojili turnir i pokazali da zaslužuju maksimiralni respekt

‘Drago mi je da dolaze nove snage. Dobro će nam sve to doći za prvi mjesec‘, raduje se Domagoj Duvnjak
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 06. studeni 2023. 11:46

Završen je reprezentativni tjedan, sljedeći će biti miran, jer IHF je organizirao Super Globe, a nakon toga opet se vraćamo europskom klupskom rukometu.

Pratili smo rad Hrvatske u Poreču, ali i igre naših protivnika na sljedećem Euru u Njemačkoj u siječnju. U skupini imamo Španjolsku, Austriju i Rumunjsku, a ako budemo među prva dva tima trebali bi nam u nastavku doći Francuska, Njemačka, Island, Mađarska ili Srbija ili Crna Gora.

Što se tiče naših prvih protivnika najbolji dojam su ostavili Austrijanci, pobijedili su u Tunisu na turniru, najupečatljivije protiv Portugala. Dokazali su da bez Bylika imaju glavu i rep i da zaslužuju maksimalni respekt. Španjolska je je bila bez Dušebajeva, dosta pomlađena i koliko god dobra pokazala je da nije nedodirljiva protiv Danske i Norveške. Rumunji su ostavili loš dojam, -10 u Podgorici, -19 u Toulouseu. Trebat će Xaviju Pasqualu koji želi igrati s jakima puno strpljenja, jer Rumunjska nije Dinamo Bukurešt.

image
RONALD GORSIC

Od onih s kojima bismo se trebali spojiti Francuska +19 s Rumunjskom, ali iz toga se osim dosadašnjih zaključaka ne da izvući ništa više. Njemačka egal i +1 protiv Egipta doma, teško, dakle, nije nemoguće s njima, što se ponekad stječe dojam kada su doma.

Island dvije pobjede protiv Farskih Otoka, jako dobra selekcija, Mađarska s dvije pobjede protiv Poljske bez Syprzaka na tragu napretka sa Chemom Rodriguezom. Srbija poraz i egal u Sloveniji, djeluju prilično klimavo, a Crna Gora je jedino odigrala s Rumunjskom što i nije za neku ekstra procjenu, jer je znatno bolja selekcija.

Dakle, mi moramo biti pravi, sa svakim se može ako si takav, a hoće li biti tako u Njemačkoj, vidjet ćemo. Nakon priprema, uvijek je dobro, atmosfera nikad bolje, ali pravi odgovori bit će na terenu kada bude potrebno.

- Dobro je da smo svi ostali zdravi, puno smo trenirali, desetak treninga u ovih šest dana, vjerujem da je izbornik dobio što je želio. S nekima sam se upoznao, neki su mi bili stari. Drago mi je da dolaze nove snage. Dobro će nam sve to doći za prvi mjesec. Međusobna utakmica je bila dobra. Sada je važno da igraju svi u svojim klubovima i da budemo zdravi i da se takvi okupimo krajem prosinca na okupljanju za Euro – zaključak je Domagoja Duvnjaka na kraju reprezentativnog tjedna.

Danska pobjednik Zlatne lig

Rukometaši danske pobjednici su turnira Zlatne lige igranog u norveškom Straumeu kod Bergena. Danci su dobili sve tri utakmice i bili najbolji, dok su preostale tri selekcije osvojile po dva boda, a u međusobnom skoru plasman je Španjolska, Norveška i Nizozemska.

Danske je u posljednjoj utakmici pomela Nizozemsku i dokazala da dobro disciplinirana selekcija koja zna kako trči naprijed i nazad nema problem s opasnim Nizozemcima. Dansku je sa 10 golova predvodio Gidsel, 7 je zabio Mensing, 6 Madsen, dok su kod Nizozemske po 4 gola postigli ten Velde i Kooijman.

U drugom susretu posljednjeg dana Norveška je svladala našeg protivnika na Euru Španjolsku 31:29. Kod Norveške najefikasniji Sagosen 9, O‘Sullivan 7 i Blonz 6 golova, dok je Španjolska igrala u sastavu: Perez de Vargas, Hernandez; Dani Fernandez 2 (2), Gurri 2, Casado 5, Guardiola 1, Garciandia 4, Abello 4 (1), Pecina 2, Sanchez Migallon, Dani Dušebajev 2, Odriozola, P. Cikuša 3, D, Cikuša 1, Sole 2, Angel Fernandez 1. (drp)

Linker
06. studeni 2023 11:49