ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
HRVAT UOČI UZVRATA U LP

Hrvatski reprezentativac o Euru: ‘Bilo je neobično, puno ozljeda i bolesti, ali drago mi je da se održao‘

Mladi hrvatski reprezentativac s Montpellierom traži četvrtfinale Lige prvaka
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 06. travanj 2022. 21:48

Pivoti su nam u posljednje vrijeme bili problem, no potencijal jednog daje nadu da neće biti dugo tako. Veron Načinović polako postaje nezamjenjivi dio reprezentativnog sastava Hrvoja Horvata, igra na visokoj razini Ligu prvaka u Francuskoj i to je najbolji put za napredak ovog 204 cm visokog 22-godišnjaka, koji je nakon Zameta godinu dana bio u Celju, osjetio Ligu prvaka, i sada u Montpellieru taj status nadograđuje uz Patricea Canayera, najpostojanijeg europskog trenera danas.

Verone, kako je Montpellieru sa 22 godine?

"Sigurno da je teže nego u Sloveniji i prije toga. Svaka utakmica je žestoka i jaka, još je tu i Liga prvaka, treninzi su jaki, puno se radi. Zadovoljan sam sa svim... Dosta treniramo i na dobrom sam putu za koju godinu dostići punu zrelost. Fizička priprema nešto je što je u mom slučaju jako važna stvar, a to nije tako jednostavna stvar, ne ide preko noći, a puno je utakmica i sve to treba izdržati."

Čeka vas uzvrat protiv Porta u Ligi prvaka? U prvoj ste utakmici zabili gol iz jedinog upućenog šuta, a s druge strane Marin Šego upisao je također jednu obranu.

"Neće biti jednostavno, šteta da nije bio koji gol prednosti u Portugalu, jer smo mogli više, ali što je tu je. Porto je jako dobra momčad, ima snažne pivote, Itturizu i Salinu, koji jako dobro igraju 7 na 6 s vanjskima, jaki su fizički, puno trče, ali mislim sporije od nas i to nam treba biti prednost."

Vaš status u momčadi je dobar?

"Igram i obranu i napad, dijelimo minutažu Lenne i ja, Moscarielo se polako počinje vraćati u trening nakon ozljede."

Momčad je dobra, ali rezultati u prvenstvu Francuske govore da dogodine nećete igrati Ligu prvaka, ne budete li prvaci Europe?

"Dosta smo se digli u drugom dijelu sezone, nakon prvog u kojem smo imali puno problema. Šteta da smo izgubili od Creteila, što nismo smjeli, ali svi kiksaju, osim PSG-a, takva je liga. Klub je stabilan, ima svoj put, ako nije Liga prvaka bit će Europska liga, koja je vrlo OK u ovom formatu i ako bude tako, neće biti problema. Ljepše je, naravno, igrati Ligu prvaka, ali ako ne..."

Klub se obnavlja za iduću sezonu?

"Nisam baš sto posto unutra s tom temom, ali ja imam ugovor tri sezone. Ono što znam da dolazi Konan iz Aixa. Desbonet na vratar, da Đego dolazi u Njemačku, što mi je jako žao..."

Odlazak je, usput rečeno, najavio i Portugalac Duarte, a mi se okrećemo reprezentaciji čiji se postali stalni član?

"Zadovoljan sam da sam na popisu, da ću doći na okupljanje uoči Finske. Pivota imamo dosta, imamo kvalitetnih i vidim i sebe u tome. Sigurno je dobro biti sa starijima koji su bili standardni, lakše se uz njih napreduje. Euro je bio neobičan, puno bolesti, ozljeda, bilo je svega. Meni je bio dobro iskustvo I bez obzira na sve mislim ad jke dobro da se odigrao, jer su priliku dobili neki koji b inače bili pričuve ili igrali manje. Ovako smo neke stvari i dobili za budućnost."

Skora budućnost nosi Finsku. Nakon Eura treba biti ozbiljan i dvije utakmice biti na visokoj razini. Koliko ste saznali o Finskoj?

"Malo smo se pripremili na prošlom okupljanju u Varaždinu, koje je bilo odlično. Finska nije reprezentacija koja može ići u vrh europskog rukometa, ali u sportu se događaju iznenađenja i moramo biti maksimalno koncentrirani. Igraju 7 na 6 polukontru koja nije uobičajena stvar u rukometu i na to se treba pripremiti u svakom slučaju", zaključio je Veron Načinović, koji se uz Patricea Canayera dobro razvija i najavljuje svijetlu budućnost.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 15:51