ZELJKO HAJDINJAK Cropix
MAĐARSKA JOŠ ‘PEČE‘

‘Igrali smo perfektno 45 minuta, ali se utakmica okrenula. Bilo nam je krivo, dva dana smo tugovali‘

Mlada igračica Podravke Vegete i hrvatska reprezentativka u usponu nakon SP čeka nastavak sezone
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 28. prosinac 2023. 20:53

Još su svježa sjećanja na Svjetsko prvenstvo rukometašica i utakmicu koju je hrvatska reprezentacija odigrala protiv Mađarske. Iako je četvrtfinale turnira bilo nadohvat ruke, u posljednjoj četvrtini susreta kao da je netko spustio roletu i Hrvatice su izgubile već dobivenu utakmicu.

- Baš je bilo stresno protiv Mađarske, ali morali smo se oporaviti, što prije zaboraviti ono što se dogodilo jer nas čekaju klupske obveze. Što se tiče reprezentacije, bilo nam je krivo, dva dana smo stvarno tugovali, ali život mora ići dalje - kaže Tina Barišić, vanjska igračica Podravke Vegete i hrvatske reprezentacije.

- Bilo je skoro pa perfektno 45 minuta, od obrane do napada, no u posljednjih 15 minuta smo stale. Nije da mi nismo dolazile u prilike, ali njima je sve ulazilo, dok mi nismo mogle zabiti ni zicere i utakmica se okrenula.

Nastup na svjetskoj smotri puno je značio Tini kao mladoj igračici (23) u usponu.

- Slažem se, bilo je to za mene jako korisno iskustvo. Prije svega zato što sam dobila priliku igrati, k tome sam još i dosta vremena provela na terenu. To će mi baš dobro doći za nastavak karijere.

Lani nas nisu ‘nabušili’

Odmor je potrajao kratko, tek pet dana, nakon toga uslijedio je povratak u Koprivnicu.

- Iskoristili smo ovaj tjedan da podignemo tjelesnu spremu, ekipa nije bila zajedno mjesec dana, tako da se sad uigravamo i pripremamo za nastavak sezone.

image

Reprezentacija nije uspjela doći do uspjeha na Svjetskom prvenstvu

JOZO CABRAJA/KOLEKTIFF Jozo Cabraja/kolektiff

Podravka Vegeta već početkom siječnja otvara natjecanje u skupini Europske lige s mađarskim Vacom, norveškim Storhamarom i danskim Nykobingom. Ivica Obrvan na raspolaganju ima mladu ekipu, uglavnom sastavljenu od domaćih igračica.

- Iskreno, nadam se da možemo biti konkurentnije, iako nas ni prošle godine nitko nije “nabušio” ni u jednoj utakmici. Nije bilo previše promjena u našem rosteru, otišle su Irina Stelmah i Ana Turk, priključile su nam se Katarina Pandža i Josipa Mamić. Sad imamo veću širinu u vanjskoj liniji. Što se tiče skupine, dosta je teška, s dvije skandinavske i jednom mađarskom ekipom, ali mislim da sa svima njima možemo igrati.

Tko je najjači među suparnicima?

- Vjerojatno Storhamar, one su prošle sezone igrale Ligu prvaka, riječ je o klasičnoj skandinavskoj ekipi. S Nykobingom smo igrale i prošle sezone, one su bile na Final Fouru Europske lige, i te utakmice bit će nam stvarno jako teške. Vac je šesti u mađarskom prvenstvu, igraju u jakoj ligi. Ne bismo protiv nikoga unaprijed trebale upisivati bodove, no rekla bih da su ipak za nijansu slabije od Norvežanki i Dankinja.

Igrat ćemo rasterećeno

Osjećate li pritisak uoči Europe?

- Mislim da ćemo igrati rasterećeno. Naš je cilj bio plasirati se u skupinu Europske lige kako bismo imale par jačih utakmica, ali ne idemo samo igrati, želimo nešto i napraviti ako nam se pruži prilika. U domaćem prvenstvu nakon pobjede protiv Lokomotive i njihovog poraza u Osijeku imamo jako dobru situaciju na ljestvici i mislim da ćemo ove sezone napokon osvojiti naslov prvakinja.

Veseli se Tina utakmicama pred punim tribinama koprivničke dvorane Josip Samaržija Bepo.

- Dvorana je na europskim utakmicama puna, ljudi nas traže ulaznice, tako da je to uvijek poseban doživljaj. Sretna sam što imamo priliku igrati pred punom dvoranom, vjerujem da nam i publika može pomoći u borbi za europske bodove - zaključila je Tina Barišić.

Linker
18. svibanj 2024 00:41