ATTILA KISBENEDEK Afp
SMIRILE SE TENZIJE

Izbornik Horvat nakon prospavane noći iskreno priznao: ‘Otišlo je u krivom smjeru, pogriješio sam‘

‘Nemoguće je da netko dođe u ovakve uvjete i da ne želi dati sto posto‘
Piše: SNObjavljeno: 23. siječanj 2022. 21:05

Izbornik rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat emotivno je reagirao nakon poraza od Danske. Hrvatski su rukometaši, desetkovani zbog pandemije koronavirusa, nastupili na ovome Euru u šarenom sastavu, međutim pokazali su srčanu i borbenu igru.

Horvatu su u međuvremenu zasmetale brojne kritike upućene njegovu stožeru. Zato je nakon susreta s Dancima izjavio kako "su začepili usta onima koji su pričali da se ne borimo dovoljno."

Nakon prospavane noći smirile su se tenzije, ohladile se glave, te je izbornik za HRT dodatno nastojao pojasniti svoj stav:

"Mislim da je to nepotrebno otišlo u krivome smjeru. Stvari koje su se odvile s COVID-om ostavile su traga i htio sam dočarati uvjete u kojima smo radili. Nemoguće je da netko dođe u ovakve uvjete i da ne želi dati sto posto, ali čini mi se da je otišlo u krivome smjeru, a vjerojatno sam i ja tu pogriješio. Poruka nije pala na tlo na koje sam mislio da će pasti."

image
ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix

Zatim je zaključio ukupnom ocjenom nastupa na Euru i najavom dvoboja s Islandom:

"Plasmanom ne možemo biti zadovoljni, ali moramo izvući maksimum iz cijele situacije, s time možemo biti zadovoljni. Island je najugodnije iznenađenje prvenstva. Imaju šanse za polufinale, to će pokušati potvrditi protiv nas, a mi ćemo im otežati svim sredstvima koje imamo", objasnio je Horvat.

Linker
15. travanj 2024 19:21